NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Vezérszerepben a visszatérők

Jeremy Wise érkezésével a bajnoki rajt hetében is erősödött a Marso-NYKK

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyházi KK vezetőedzője szeretné mind a négy mérkőzését megnyerni hazai pályán, a bajnokság elején. Erre jó esély van, hiszen első négy mérkőzést kivétel nélkül hazai környezetben vívhatja majd meg a nyírségi alakulat.

Még a bajnoki rajt hetében is mozgott a Marso-NYKK kerete, az élvonalbeli legénységhez az amerikai hátvéd Jeremy Wise is csatlakozott. Ezzel most már teljesen kész van a csapat?

– Ezt azért túlzás lenne így kijelenteni, de tény, Jeremy Wise érkezésével sokat erősödtünk – felelte Sitku Ernő, a Marso-NYKK vezetőedzője. – A lehetőségekhez és a körülményekhez képest igyekeztünk tisztességesen felkészülni a rajtra, de menetközben is rengeteg munkánk lesz. Úgy gondolom, erősebb lehet a csapatunk, mint amilyen a tavalyi volt, mentálisan feltétlenül. A reális célkitűzés egyelőre a biztos bent maradás lehet, az első fordulók eltelte után láthatjuk majd a pontos helyünket és azt, hogy a többiek milyen játékerőt képviselnek, ezután módosíthatunk az elképzelésünkön.

A csapat tavalyi szereplését nagyban meghatározta, hogy a Bujtosi csarnok parkettacseréje miatt az első hét fordulóban idegenbe kényszerült, és csak egy mérkőzést tudott megnyerni. Ezúttal viszont az első négy játéknapon itthon szerepelhet az NYKK (sorrendben a Zalaegerszeg, a Körmend, a Pécs és a Sopron lesz az ellenfél), ami jó alapot is nyújthat a megfelelő szezonkezdethez.

– Természetesen jobb ez, hogy így alakult, hiszen hazai környezetben nagyobb esélyünk van meccset nyerni, mint idegenben – mondja a korábbi 149-szeres válogatott kosaras. – Szívem szerint azt mondanám, hogy az elején mind a négy mérkőzést meg szeretnénk nyerni, de tisztában vagyok vele, hogy egyik esetben sem lesz könnyű dolgunk. Tény, ezzel a sorozattal megalapozhatjuk a jó szereplésünket, vagy legalábbis elkerülhetjük a tavalyi rossz kezdést.


Forrás: www.szon.hu

 

 

TOVÁBBI CIKKEK

A 8. helyen végeztünk

A 8. helyen végzett a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a C-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink az utolsó játéknapon Örményországtól szenvedtek vereséget. A szeptember 17-24-e között Szarajevóban