NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Sallai József Kosárlabda liget átadás

Kosárligettel is őrzik Sallai tanár úr emlékét

A nyíregyházi kosárlabda- és sportbarátokat 2020 áprilisában megrázta Sallai József elvesztése. A legendás kosárlabdaedző és testnevelőtanár 16 első osztályú kosárlabdázót nevelt Nyíregyházának és a magyar kosárlabdának, 8 utánpótlás-válogatott játékost adott a sportágnak, közkedvelt személye volt városunk sportéletének.

Szombat délelőtt a Jósavárosban átadták azt a kosárlabdaligetet, ami a tanár úr emlékét őrzi.

– Tavaly októberben hasonló sportpályát adtunk át dr. Kovács Ferenccel a Westsik középiskolában, akkor eldöntöttük, hogy a Nyíregyházi Kosárlabda Klub és Nyíregyháza Megyei Jogú Város közösen, közterületen is felépít egy ilyen, korszerű technológiával készített, gumiborítású pályát. Azt is elhatároztuk, hogy a pályával szeretnénk emléket állítani Sallai Józsefnek. Az elhatározást tettek is követték – mondta Makrai László, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub elnöke.

Az elmúlt években 26 kondiparkot, 14 ovifocipályát, 6 futókört és 11 szabadtéri kosárlabdapályát adtak át a városban, a kosárpályákból négyet az NYKK építtetett.

– Ez nem csak egy szabadtéri sportlehetőségeket bővítő kosárpálya, a jelentőségét aláhúzza az, hogy Sallai tanár úrnak is emléket állít – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. – Köszönöm a Sallai család tagjainak, hogy hozzájárultak a pálya névadásához. Van már egy Sitku Ernőről elnevezett kosárliget, immáron két kosárlabda-legenda emlékét őrizzük ilyen módon.

– Aki felismeri, hogy a sportban milyen értékek vannak, sikeresebb is lesz – mondta dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Nyíregyháza országgyűlési képviselője. – Polgármester úr is tudja ezt nagyon jól, éppen ezért minden támogatást megad ahhoz, hogy területünk legyen, hogy a fiatalok fejlődhessenek és lehetőséget teremtsünk az egyesületeknek.

A pálya három utolsó puzzle darabját, dr. Szabó Tünde, dr. Kovács Ferenc és Sallai József fia, István tették le, majd a Sportcentrum és az NYKK U12-es csapatainak barátságos mérkőzésével a gyerekek felavatták a kosárlabdaligetet.

Forrás:
https://www.szon.hu/helyi-sport/2022/03/kosarligettel-is-orzik-sallai-tanar-ur-emleket

 

TOVÁBBI CIKKEK

Lélekmozgató Program a Continental Arénában

A Magyar Parasport Napja 2024 rendezvénysorozat keretében a Nyíregyházi Kosárlabda Klub kerekesszékes kosárlabda csapata bemutatót tartott február 19-én a Continental Arénában, a város Lélekmozgató Program

U12 februári díjazottjai

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub U12-es csapatából a februári hónapban Gyurcsán Leventét, Német Vincét és Kontér Barnabást díjaztuk McDonald’s-es utalvánnyal jó teljesítményükért. Gratulálunk!

Három vereség

Február 17-én folytatódott a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által kiírt kézilabda bajnokság, amelyet az MSOSZ a Magyar Kézilabda Szövetséggel szervez. A Nyíregyházi Kosárlabda Klub csapata

Kenguru Kupa -2023/2024

NYKK Eötvös U11-Civis KK Jaguárok 13-65 (2-15, 9-19, 0-16, 2-15). NYKK Eötvös U11: Széki Balázs 10, Nagyturcsik György 2, Kovács Dániel 1, János Norbert, Hitter