NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban megrendezett nemzetközi tornán. Mivel a válogatott legutóbb a 2023-as őszi szarajevói C-csoportos Európa-bajnokságon vett részt, ezért jó alkalom kínálkozott a tornán való részvételre. A küldöttség tagja volt Máthé Csaba, az NYKK edzője, mint a válogatott másodedzője. A 6 csapatos tornán a magyar válogatott mellett a szlovén, horvát és bosnyák klubcsapatok vettek részt.

Az első versenynapon a magyar válogatott a szlovén DP Podravja ellen mérkőzött és 41-27 arányban vesztett, majd a második találkozón a horvát KKI Varazdin gárdájától 37-36 arányban kapott ki, a vasárnapi helyosztón az 5. helyért a szintén horvát KKI Brod együttesét verte 48-40 arányban. Boda Ferenc első mérkőzésen 2, a másodikon 4, a harmadikon 14 pontot dobott.

Mogyorósi András szövetségi kapitány szerint a harmadik meccsen játszott a legkiegyensúlyozottabban a gárda, amikor mind védekezésben, mind támadásban az előre megbeszélt taktikai elemeket tudták megvalósítani a játékosok. A torna jól szervezett volt, gördülékenyen zajlott, a helyi szervezők jól vizsgáztak.

2025-ben C-csoportos EB-t rendeznek (egyelőre nincs időpont és helyszín sem), az arra való felkészülés már szeptember elején elkezdődik, amikor várhatóan a válogatott a romániai Nagyváradon 4 csapatos nemzetközi tornán fog részt venni remélhetőleg Boda Ferenccel a soraiban.

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki