NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Vereség Kaposváron

A Magyar Bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában Kaposváron lépett pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, amely először játszott idegenben ebben a szezonban.

Kaposvári KK–Marso-Nyíregyháza KK 93–80 (29–15, 24–18, 19–22, 21–25)
Kaposvár, 800 néző, v.: Cziffra, Makovsky, Surányi.

Kaposvár: Raivio 20/9, Fodor M. 11/9, Jancsikin 16/9, Hendlein 23, Spica 10. Csere: Gibson 12/3, Benke, Horváth M. 1, Kovács S., Grebenár. Edző: Fekete Ádám.
NYKK: Savic 7, Wise 19/6, Nagy K. 7/6, Vukolics 11/9, Hujdurovic 29. Csere: Garamvölgyi 4, Helmeczi 3/3, Molnár M., Lajsz, Kósa T. Edző: Sitku Ernő.

Az első negyed első perceiben fej-fej mellett haladtak a felek, Nagy Krisztián triplájával még 5-5 volt az állás, amely után robbantottak a hazaiak, és nagy előnyt harcoltak ki tíz perc eltelte után. A félidő végéig sem nagyon változott a játék képe, főként Hendlein Roland élt a palánkok alatt hazai oldalon, vele pedig Nermin Hujdurovic próbálta tartani a lépést.
A második félidőben már egy más fajta mentalitás jellemezte a nyírségieket, és fokozatosan csökkent a hátrány, és tíz pontra is sikerült felzárkózni (72-62), ám innentől kezdve újra belekezdtek a pontgyártásba a kaposváriak, akinél a kezdő ötös tagjai mind két számjegyű összeggel zárták a találkozót.

A végeredmény tehát: Kaposvári KK – Marso Nyíregyházi KK 93-80

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője (bb1.hu): Csak a győzelem volt most a legfontosabb. Ez megvan, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez kevés. Dolgozunk tovább, köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak és biztattak bennünket. Közösen sikerült megszakítani a rossz sorozatunkat.

Sitku Ernő, az NYKK edzője (bb1.hu): Ismét előnyt adtunk az ellenfélnek. Odahaza azt még csak el tudjuk viselni, hogy fegyelmezetlenek és türelmetlenek vagyunk, ám idegenben ez megbosszulja magát. Következő feladatunk, hogy meg tanuljunk okosan játszani vendégként.

HAJRÁ NYKK!

TOVÁBBI CIKKEK

Lélekmozgató Program a Continental Arénában

A Magyar Parasport Napja 2024 rendezvénysorozat keretében a Nyíregyházi Kosárlabda Klub kerekesszékes kosárlabda csapata bemutatót tartott február 19-én a Continental Arénában, a város Lélekmozgató Program

U12 februári díjazottjai

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub U12-es csapatából a februári hónapban Gyurcsán Leventét, Német Vincét és Kontér Barnabást díjaztuk McDonald’s-es utalvánnyal jó teljesítményükért. Gratulálunk!

Három vereség

Február 17-én folytatódott a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség által kiírt kézilabda bajnokság, amelyet az MSOSZ a Magyar Kézilabda Szövetséggel szervez. A Nyíregyházi Kosárlabda Klub csapata

Kenguru Kupa -2023/2024

NYKK Eötvös U11-Civis KK Jaguárok 13-65 (2-15, 9-19, 0-16, 2-15). NYKK Eötvös U11: Széki Balázs 10, Nagyturcsik György 2, Kovács Dániel 1, János Norbert, Hitter