NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Tiszavasváriban rendezett sportnapon vett részt csapatunk!

A Tiszavasvári Sport Klub illetve a Magiszter Alapítvány megrendezésével került sor arra a sportnapra, amelyen a Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosai is részt vettek.

A mai napon került megrendezésre a Magyarországi Magiszter Alapítvány, Óvoda, Középiskola és Szakiskola Tiszavasvári Tagintézményében egy sportnap, melyet a Magiszter Alapítvány, illetve a Tiszavasvári Sport Klub szervezésében tartottak meg. A rendezvényt Nagy Levente, a Magyarországi Magiszter alapítvány elnöke nyitotta meg, majd köszöntötte a csarnokban összegyűlt népes közönséget Balogh Béla, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei kosárlabda szövetség elnöke, illetve Leányvári Attila, a Marso NYKK klubmenedzsere, illetve a Tiszavasvári Sport Klub elnöke.

Öt éve már, hogy a Magiszter Alapítvány, Óvoda, Középiskola és Szakiskola Tiszavasvári Tagintézménye megkezdte működését Tiszavasvárin. Kerekesné Lévai Erikát, a Tagintézmény vezetőjét kérdeztük az intézményről, a sportról, illetve a sportnapról.

„A Magiszter Tiszavasvári intézménye öt éve azzal a céllal jött létre, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek, és családoknak itt segítséget nyújtson, és olyanfajta életutat építsen ki, ami révén ők valamilyen szinten egy jobb, és másabb életet fognak élni. Ezért jött létre a Magiszter, ezért alakítottuk ki a programot, aminek nagyon fontos része a sport.”

2009. szeptember 1.-től a Magyarországi Magiszter Alapítvány Tiszavasváriban működteti az „Esély a jövőért!” programot, milyen célt szolgál ez a program?

„Ennek a célja, amint már előbb is említettem, az, hogy ezek a nagyon-nagyon szegény sorban, mélyszegénységben élő családok és főleg ugye a gyermekeik, már jobb jövőt tudjanak megélni, valóban a társadalom számára hasznos tagok legyenek, és hát ami ugye nagyon fontos, hogy önmaguk boldogulását mindenképpen tudják irányítani. Ezért fontos szerepe van a sportnak, hiszen a sport révén erősödik a kitartásuk, és minden olyan személyiség jegyük fejlődik, amely úgy gondolom, hogy a későbbi élethez, munkához nagyon fontos lenne.”

A Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub NB I-es csapata is, természetesen a felkérésnek eleget téve részt vesz a rendezvényen. Két éve indult el edzésszerűen is a kosárlabda a tagintézményben, milyen hatással lehet a gyermekekre, hogy profi élsportolókkal találkozhatnak?

„Biztos vagyok benne, hogy nagyon motiválja a gyerekeket! Hiszen láthatnak egy olyan csapatot, amely nem is akármilyen eredményeket ért el eddig. És ezzel be lehet mutatni, hogy ha ezen az úton kitartóan haladnak, ha küzdenek, ha sportolnak, ha edzenek, akkor igazából ez az út előttük is nyitva áll!”

A Magyarországi Magiszter Alapítvány elnöke, Nagy Levente kiemelte, szükség van a Magiszter Alapítványra, amelyre jövőt lehet építeni.

„A Magiszter Alapítvány ma 250 embernek ad munkát, nem kevesebb, mint, 4800 tanulónk tanulhat iskoláinkban. Mi úgy gondoljuk, hogy erre az alapítványra szükség van, erre az alapítványra jövőképet lehet építeni. Mi azt látjuk, hogy azokat a feladatokat, amiket mi felkínálunk, azokat a feladatokat települések, vagy önkormányzatok, illetve az állam is komolyan veszi. Egyre több partnerrel találkozunk. Ezek a rendezvények is erre engednek következtetni, hogy szükség van a közös együttműködésre!”

Sportnap Tiszavasváriban!
Nagy izgalommal várták a gyerekek a Marso NYKK kosarasait!  Fotó: Lengyel Bence

A Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub természetesen a kérésnek eleget téve részt vett a sportnapon, amelyen a Tiszavasvári fiatal kosaras palántákkal léptek parkettre, s játszottak egy bemutató mérkőzést, melyre nagyon sokan voltak kíváncsiak a Tiszavasvári Sportcsarnokban. A gyerekek nagyon élvezték az összecsapást, látványos játékkal, és olykor ügyes megmozdulásokkal is jelezték, a jövőben akár közülük is kikerülhet a jövő nagy kosárlabda tehetsége. Zentai Levente, a Marso NYKK technikai vezetője, és egyben a fiatal kosarasok edzője kiemelte, a sport a gyermekek szocializálódásában nyújt hatalmas segítséget.

„A sport a gyermekek szocializálódásában hatalmas segítséget nyújt. Eddig labdarúgás, és kézilabda volt jelent az iskolában, két éve azonban a kosárlabda is színtérre került, amellyel egy új szín jelent meg. Nagyon népszerű, 25-30 fővel lányok, és ugyanilyen létszámban fiúk vesznek részt minden foglalkozáson. Nagyon szeretik, és ilyen korban azért az edzőhöz kötődnek, és az én személyemben megtalálták azt a pedagógust, aki törődik velük, foglalkozik velük az edzéseken kívül is.”

Miért fontos, hogy NB I-es kosárlabdacsapatunk is részt tud venni egy ilyen sportnapon?

„A sportág népszerűsítése mindenféleképpen. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében nagyon nyíregyházi központú a kosárlabda, ezért nagyon jó az, hogy Nyíregyházán kívüli nagyvárosokban is népszerűsítsük a sportágat. Illetve nagyon szeretnénk azt, hogy abban az iskolában is, mind a B33-ban, mind a Nyír Jam-ben, illetve a megyei bajnokságban egy csapat részt vegyen, ezáltal is bővítve azoknak a városoknak a névsorát, akik bekapcsolódnak a megyei kosárlabdázás vérkeringésébe.”

A bemutató mérkőzésről, illetve a sportnapról képeket honlapunk képgalériájában találhatják meg!

HAJRÁ NYKK!!!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

 

 

TOVÁBBI CIKKEK

A negyedik helyen az NYKK

A Soproni Tigrisek megtartották veretlenségüket a magyar kerekesszékes kosárlabda bajnokság IV. fordulójában, amelyet április 14-én, vasárnap Székesfehérvárott az MKOSZ edzőközpontjában rendeztek.  A Nyíregyházi Kosárlabda Klub

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a 2023/2024-es kiemelt MSOSZ-MKOSZ kosárlabda bajnokságot a Nyíregyházi Kosárlabda Klub gárdája, amely így a II. divízióban az ezüstérmet szerezte

Regionális kadett bajnokság, U16

DSI “A” Debrecen – NYKK EÖTVÖS: 50-73 (15-13; 7-21; 19-26; 9–13) Nykk: Szurovcsák 14; Homonyik 0; Kéninger 3/3; Hibján 25/3; Orosi 26; Csere: Kovács 5/3;