NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Szoros mérkőzésen nyert a Kecskemét

A Magyar Bajnokság alapszakaszának huszonharmadik fordulójában a Marso Nyíregyházi KK csapata idegenben lépett pályára, a tabella harmadik helyén tanyázó Kecskemét csapatához látogattak.

Kecskeméti TE–Marso-Nyíregyháza KK 69–61 (17–19, 21–14, 17–15, 14–13)
Kecskemét, 900 néző, v.: Benczur, Balog Gy., Boros T.

Kecskemét: Kinney 12/6, Kovács P. 3/3, Djeraszimovics 11/3, Ivosev 2, Barovics 20. Csere: Pongó Martin 7/3, Pongó Máté 9/3, Karahodzsics 5, Hegedűs G., Mészáros M. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

NYKK: Savic 4, Taylor 23, Vaszojevics 8/3, Nagy K. 9/3, Kolarics 5. Csere: Molnár M. 7/3, Helmeczi, Kósa T. 5/3. Edző: Sitku Ernő.

Jól kezdett a Hujdurovic nélkül felálló nyírségi csapat, és megoszló pontterméssel az első negyed felénél hat ponttal vezettek a vendégek (8-14). Ám hamar kapcsoltak a kecskemétiek, és Barovics pontjainak is köszönhetően felzárkóztak, és a vezetést is átvették. A játékrészt azonban a fiatal Molnár Marcell hárompontosa zárta, ami kétpontos vezetést eredményezett. 17-19

Barovics révén egy gyorsan magukhoz ragadták a második negyedben a kezdeményezést Sztojan Ivkovics fiai (23-21), Sitku Ernő kért ekkor időt. A negyed végéig jól céloztak a csapatok, ám 30-33-as állásnál Barovics 2+1-es akciója, és Kinney gyors öt pontja öt pontos félidei vezetéshez juttatta a hazaiakat. 38-33

NYKK - Paks
Ronnie Taylor 23 pontig jutott Kecskeméten! Fotó: szon.hu

Sajnos a harmadik negyed eleje nem úgy alakult, ahogy azt a nyírségiek elképzelték, hiszen egy 15-2-es rohammal a harmadik negyed közepére már nagy különbség alakult ki a csapatok között (53-45), ám ekkor Ronnie Taylor fújt riadót, és gyors nyolc pontjának is köszönhetően újra tíz ponton belülre kerültek, a negyed végét pedig Kolarics 2+1-e zárta, így abszolút belátható távolságból kezdődhetett a záró játékrész. 55-48

Az utolsó etap sok hibával tarkított játékot hozott, az elején nem tudtak a gyűrűbe találni a csapatok, amit Taylor tört meg egy duplával (55-50). És nem akart leállni a pontgyártással amerikai játékosunk, újabb két sikeres mezőnykísérlete azt jelentette, hogy már csak három pont volt a csapatok között a differencia (60-57). Ám a végén jobban koncentrált a kecskeméti csapat, és bár Kósa Tamás triplájánál még lehettek remények (65-61), végül nyolc ponttal a Kecskemét diadalmaskodott.

A végeredmény tehát: KTE-Duna Aszfalt Kecskemét – Marso Nyíregyházi KK 69-61

Ám abszolút nem érheti rossz szó a csapatot, hiszen legértékesebb játékosuk nélkül is abszolút pariban voltak a hazaiakkal, és győzelmi esélye is volt Sitku Ernő csapatának, így emelt fővel térhetett haza. Reméljük, hogy a Falco elleni hazai találkozón már a győzelemnek örülhetnek majd Nagy Krisztiánék!

Sztojan Ivkovics, a KTE szakmai igazgatója: Gratulálok az ellenfél hozzáállásához, az utolsó két percig két labdás meccs volt. Egyszer ugyan már vezettünk húsz ponttal is, de valószínűleg túl sokat edzettünk a héten, illetve magasra tettük a megítélésünket az eddigiek során, ezért ez a közel tíz pontos győzelem nem tűnik annyira kimagaslónak, de elégedettnek kell, hogy legyünk vele. Ez is mutatja egyébként a bajnokság erősségét. Ez már a harmadik meccs, amikor úgy nyerünk, hogy jobb az ellenfél dobószázaléka. A hozzáállásunkkal és a maximális küzdeni akarásunkkal tudtuk ezeket kompenzálni. Bízom a csapatban, lesz ez még jobb is.

Sitku Ernő, a Nyíregyháza vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek, bár mi sem játszottunk rosszul. Látszott már az elején, hogy mi lesz a problémánk, ez a lepattanó harc volt. Egy darab 2 méter fölötti emberünk volt, ez meglátszott az egész játékon. Sajnos a szoros mérkőzésért semmi nem jár, de annak örülök, hogy betartottuk a taktikát, és volt olyan periódus, amikor jól is játszottunk, viszont volt két olyan periódus is, amikor nem tudtunk koncentrálni, ezek miatt már csak futottunk az eredmény után.

Kedves szurkolóink, legközelebb hazai pályán, február 27.-én pénteken láthatják csapatunkat, 18.30-as kezdettel, akkor a Falco Szombathely gárdáját fogadja a nyírségi alakulat!

HAJRÁ NYKK!


Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: bb1.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

A 8. helyen végeztünk

A 8. helyen végzett a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a C-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink az utolsó játéknapon Örményországtól szenvedtek vereséget. A szeptember 17-24-e között Szarajevóban