NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Speciális iskolák kosárgálája az NYKK játékosaival!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Fogyatékos Sportolók Szövetsége és a Bárczi Diáksport Egyesület megrendezte a már hagyományos év végi kosárlabda gálát a tanulásban és értelmileg akadályozott tanulók részvételével.


A szervezők alapvetően a szokásos megyei kosárlabda bajnokságot bonyolították le Nyíregyházán a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola tornacsarnokában, ám így év vége felé a Marso-NYKK kosarasainak köszönhetően igazi kosárlabda gálában volt részük a több mint 100 versenyző gyereknek. A Nyíregyházi élvonalbeli kosarasok örömmel tettek eleget ebben az évben is a meghívásnak és tartottak kedvcsinálót, bemutatót az egyébként tehetséges gyerekeknek, akik a kosárlabda szerelmesei.

Nermin Hujdurovic, Jeremy Wise, Molnár Marcell és Helmeczi András részvételével igazi kosárhangulatot, és felejthetetlen élményt varázsoltak a gyermekeknek, akik minden bizonnyal örök emlékként őrzik majd, hogy pályára léphettek velük. Két vegyes csapatot alkotva izgalmas meccset játszottak a résztvevők nagy örömére.

A Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub mindig örömmel veszi, és teljesíti ezen felkéréseket, hiszen a gyermekek mindennél fontosabbak. Külön öröm, hogy a Bárczi Gusztáv Általános Iskola és Készségfejlesztő Speciális Szakiskola tanulói is elhivatottan sportolnak, kosárlabdáznak, és élvezik, amit csinálnak. Ennél több egy szülőnek, egy külső szemlélőnek, vagy épp magának a gyermeknek nem is kell. A Marso Nyíregyházi Kosárlabda Klub az elkövetkezendő években is örömmel eleget tesz az ilyen jellegű felkéréseknek.

speci1 speci2 speci3 speci4
Fotók: Fullajtár András

A megyei bajnokságon ezúttal a Nyíregyházi Bárczi Gusztáv Általános Iskola, készségfejlesztő Speciális Szakiskola (2 csapattal), a Nyírbátori Éltes Mátyás Általános Iskola és Speciális Szakiskola (2 csapattal), a Nyíregyházi RIDENS Szakképző Iskola Speciális Szakiskola (1 csapattal), az Éltes Mátyás Általános Iskola Speciális Szakiskola és Kollégium Móra Ferenc Tagintézménye Mátészalka, és a Nyíregyházi Kosársuli leánycsapata vett részt egy csapattal.

A verseny után Szedrei Istvánné, a megyei szövetség elnöke elmondta:– a megyében működő speciális oktatási intézmények tanulói körében nagy népszerűségnek örvend a kosárlabda. Többek között a sportolásra való ösztönzés mellett, ezért is rendezik meg minden évben a megyei bajnokságot, nem utolsósorban a kosárlabda sportág a diákolimpia versenyrendszerében is szerepel.


Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: indexkelet.hu (Fullajtár András)

TOVÁBBI CIKKEK

Évzáró a kerekesszékes csapatnál

A Celentano Étteremben tartotta évzáróját Nyíregyházi Kosárlabda Klub kerekesszékes kosárlabda csapata. A jó hangulatú ebéd közben Makrai László elnök és Máthé Csaba edző értékelték az idei

Évzárót tartottak

Klubunk játékosai, akik a Nyíregyházi Ridens Gimnázium, Szakiskola és Kollégium tanulói, ebben az évben is szerepeltek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében lévő kosárlabda és