NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Sitku: nagyobb küzdelmet vártam a csapatomtól!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának huszonkettedik fordulójában a Marso Nyíregyháza KK csapata a listavezető Paks csapatát fogadta a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, amely végül tizenegy pontos győzelemmel távozott Nyíregyházáról.

Bár a paksi csapat a félidőben már húsz ponttal is vezetett, a fordulást követően keményített védekezésén a nyírségi csapat, és feljött öt pontra úgy, hogy a vendégek percekig nem értek el mezőnykosarat. A harmadik negyed játékára mindenképpen lehet alapozni a közeljövőben is, és reméljük, Kecskeméten sikerülhet egy bravúr. Sitku Ernő a mérkőzés után elmondta, nagyobb küzdelmet várt csapatától.

„Lehet veszíteni, de alapvetően nagyobb küzdelmet vártam a csapatomtól – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője -. Azt a küzdeni akarást, amit a harmadik negyedben mutattunk meg. Tudjuk hogy a Paks erősebb erőkből áll, de azt nem szeretem, hogy ha a mérkőzés elején úgy gondoljuk, hogy ennek a pályán meg is kell mutatkozni. Azt vártam volna el a csapatomtól, az egész mérkőzésen, amit a harmadik negyedben nyújtott. És itt nem a támadójátékról, vagy a dobásról beszélek, hanem a védekezésről. Egy ilyen mérkőzést csak akkor lehet megnyerni, ha szerencséd is van, és van extra teljesítmény. Az extra teljesítmény sajnos elmaradt. A 3/23-as triplamutatónkkal nem lehet mérkőzést nyerni. És alapvetően azt kell hogy mondjam, hogy nem kierőltetett, rossz helyzetből történtek a dobás kísérletek, hanem jó helyzetből történtek, amelyekből néhányat be kellett volna dobni. Remélem, hogy csapatom tagjai is úgy gondolják, hogy ennél sokkal több kell lelkesedésben. Nem bírom azt elviselni, lehorgasztott fejű emberek vannak a pályán.”

nykk paks 5
Lajsz Gergely hasznosan szállt be a kispadról! Fotó: szon.hu

Mint már említve is volt, csapatunk egy 29-49-es első félidő után a harmadik negyedben remek védekezéssel egész elképesztő etapot produkált, és öt pontra jött fel (45-50). Csapatunk vezetőedzője pedig hitt a győzelemben.

„Természetesen bármi lehetett volna, és ezt a játékot folytatni kellett volna tovább. Ám azt azért látni kell, hogy teljesen mindegy hogy a kezdő csapat, vagyok azok játszottak volna, akik a padon ültek a paksiaknál, hiszen majdhogynem azonos képességű játékosokról beszélünk, akik alkalmasak arra, hogy a bajnokság végén az élen végezzenek.”

Csapatunk legközelebb február 14.-én, szombaton lép pályára 18.00-ás kezdettel, akkor a Kecskemét vendégeként lép parkettre csapatunk.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a 2023/2024-es kiemelt MSOSZ-MKOSZ kosárlabda bajnokságot a Nyíregyházi Kosárlabda Klub gárdája, amely így a II. divízióban az ezüstérmet szerezte

Regionális kadett bajnokság, U16

DSI “A” Debrecen – NYKK EÖTVÖS: 50-73 (15-13; 7-21; 19-26; 9–13) Nykk: Szurovcsák 14; Homonyik 0; Kéninger 3/3; Hibján 25/3; Orosi 26; Csere: Kovács 5/3;

NYKK 1%

F I G Y E L E M ! ! Az idei évtől kezdődően a Nyíregyházi Kosárlabda Klub tudja fogadni a személyi jövedelemadó társadalmi szervezetek