NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Sitku: Győzelmet várok Kaposváron!

Hosszú, négy mérkőzésen át tartó hazai mérkőzéssorozatot tudhat maga mögött a Marso Nyíregyházi KK csapata, abszolút pozitív mérleggel, hiszen három győzelemmel, és egy vereséggel sikerült zárni. Erről, illetve a soron következő szombati mérkőzésről kérdeztem Sitku Ernőt, a csapat vezetőedzőjét.

Négymérkőzéses hazai sorozatot zártatok le a Sopron elleni hazai mérkőzéssel. Elégedett vagy-e a csapat eddigi teljesítményével, illetve maradt e benned hiányérzet a soproni találkozó után?

„Mondhatnám, hogy lehetnék elégedett, hiszen ha azt mondják a bajnokság előtt, hogy négy meccsből hármat megnyerünk, akkor sokan elfogadták volna, viszont sok hiányérzet maradt bennem. A Sopron egy jó csapat, és nem kétlem, hogy a bajnokság végén ott lesznek valahol az élmezőnyben. Ennek ellenére nekünk meg kellett volna vernünk őket. Ami miatt kikaptunk, az egyértelműen az, hogy visszatért az a betegségünk, ami a felkészülési mérkőzések során jellemző volt ránk. Nem játszottunk megfelelően nyugodtan. Fegyelmezetlenül támadtunk, a Sopron pedig okos csapat, ezt kihasználta, és sajnos ez a mérkőzés elment. Nagyon bízom benne, hogy ezen minél hamarabb túllendülünk, mert jönnek az idegenbeli találkozók, ahol teljesen más mentalitással kell játszani. És egy olyan csapat, amely nem tudja kontrollálni a saját játékát, az idegenben nem tud nyerni.”

Marso NYKK - ZTE 2014.10.11
Szombaton első idegenbeli találkozótokra kerül sor Kaposváron, mit vársz ettől a találkozótól?

„Természetesen győzni szeretnénk! Én úgy gondolom, hogy kevés csapat van Magyarországon, akihez ha elutazunk, lesznek győzelmi esélyeink. De mint mondtam, ez csak akkor lehetséges, ha megfelelőképpen, és okosan tudunk játszani.”

Csapatunk tehát szombaton lép pályára idegenben először az idei bajnokságban, ahol a Kaposvár látja a nyírségieket vendégül 18.00-kor.

HAJRÁ NYKK!!!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a 2023/2024-es kiemelt MSOSZ-MKOSZ kosárlabda bajnokságot a Nyíregyházi Kosárlabda Klub gárdája, amely így a II. divízióban az ezüstérmet szerezte

Regionális kadett bajnokság, U16

DSI “A” Debrecen – NYKK EÖTVÖS: 50-73 (15-13; 7-21; 19-26; 9–13) Nykk: Szurovcsák 14; Homonyik 0; Kéninger 3/3; Hibján 25/3; Orosi 26; Csere: Kovács 5/3;

NYKK 1%

F I G Y E L E M ! ! Az idei évtől kezdődően a Nyíregyházi Kosárlabda Klub tudja fogadni a személyi jövedelemadó társadalmi szervezetek