NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Péntektől U21-es nyolcas döntő Debrecenben!

A Marso Nyíregyházi KK U21-es férfi kosárlabda csapata a tavalyi évhez hasonlóan idén is bejutott a nyolcas döntőbe, amely idén Debrecenben kerül megrendezésre egy három napos torna keretein belül.

Az NYKK munkáját a Szerencsejáték Zrt támogatta

A tavalyi évhez hasonlóan idén is nagy sikert könyvelhet el a nyíregyházi utánpótlás. A Marso Nyíregyházi KK férfi U21-es csapata újfent kiharcolta a nyolcas döntőn való részvételt, amelyet péntektől vasárnapig rendeznek meg majd Debrecenben.

Siska János csapata 15 győzelemmel, és 9 vereséggel zárta a szezont, amely a negyedik, azaz döntőre kvalifikáló helyet ért. Őt kérdeztük, hogyan értékeli a szezont, a torna lebonyolításáról, és a célkitűzésekről.

A negyedik helyen végeztetek az alapszakaszban, amellyel zsinórban másodszor sikerült kvalifikálni magatokat a nyolcas döntőre. Hogyan értékelnéd csapatot egész éves teljesítményét?

Siska János: „Ezekkel a srácokkal már junior koruk óta dolgozunk együtt. Egy két embert hoztunk erősítésnek, többek között Lajsz Gergelyt. Ugyanaz a csapat, amely az előző szezonban az U23-as bajnokságban is bekerült a nyolcas döntőbe. Akkor az alapszakasz hetedik helyén végeztünk. Idén az első négy helyezett tudott bejutni a nyolcas döntőbe, és bár kis szerencsével is, de sikerült kiharcolnunk ezt a negyedik pozíciót, és nagyon örülök neki. A srácok végre csapatként játszott a meccsek túlnyomó többségén, és ezért tudtunk egy-két extra győzelmet is kiharcolni.”

U21 csapatkép
U21-es csapatunk idén is bejutott az országos nyolcas döntőbe! – Fotó: Lengyel Bence

Mit kell tudni erről a három napos tornáról, kik lesznek a leendő ellenfelek, hogyan készültök a megmérettetésre? 

Siska János: „A nyolcas döntő csapatai úgy állnak össze, hogy az A. csoportból az első négy helyezett csapat jutott be, illetve a B. csoport keleti, illetve nyugati csoportjából az első két helyezett. Mi pénteken, délután két órakor fogunk játszani a Vasas ellen. Egyenes kieséses rendszer van, amely azt jelenti, hogy ha nyernénk akkor megint a négy közé kerülnénk, úgy, ahogy az előző szezonban.”

Reális cél a négy közé kerülés?

Siska János: „Ezzel a Vasassal régebben junior döntőben is játszottunk, és ott is a négy közé jutásért játszottunk velük. Az is egy komoly, erős meccs volt, igaz akkor hazai pályán játszottunk, akkor is sikerült megverni őket. Bár most semleges pályán játszunk, de én úgy gondolom, hogy reális esélyünk van arra, hogy bejussunk a négy közé, ott meg már bármi lehet.”

Minden kedves szurkolót, és sportbarátot kérünk, hogy ha teheti, utazzon át Debrecenbe, és szurkoljunk együtt a fiataljainknak, akik egész szezonban maximálisan odatették magukat.

HAJRÁ NYKK!

A döntő műsora:

 2015. április 10. péntek

12:00 Alba Fehérvár-DKKA-Balogh 2000 – Budapesti Honvéd (I.)

14:00 Marso Nyíregyháza KK – MKB-Euroleasing Vasas (II.)

15:45 Ünnepélyes megnyitó

16:00 Falco-Trend Optika KC Szombathely – MTK Törökbálint/Bajai Bácska FKE (III.)

18:00 Naturtex-SZTE-SZEDEÁK – DEAC  (IV.)

2015. április 11. szombat

14:30 I. vesztese – II. vesztese (V.)

16:30 III. vesztese – IV. vesztese (VI.)

18:30 I. győztese – II. győztese (VII.)

20:30 III. győztese – IV. győztese (VIII.)

2015. április 12. vasárnap

12:00 V. vesztese – VI. vesztese

14:00 V. győztese – VI. győztese

16:00 VII. vesztese – VIII. vesztese

18:00 VII. győztese – VIII. győztese

Rendező: Debreceni Egyetemi Atlétikai Club

Helyszín: Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok (4032, Debrecen, Oláh Gábor utca 5.)

Időpont: 2015. április 10-12.

A Nyíregyházi Kosárlabda Klubbot a Szerencsejáték Zrt támogatta

 

TOVÁBBI CIKKEK

Évzárót tartottak

Klubunk játékosai, akik a Nyíregyházi Ridens Gimnázium, Szakiskola és Kollégium tanulói, ebben az évben is szerepeltek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében lévő kosárlabda és

Eötvös Kosár Jam 2024.06.08.

Pont 20 éve kezdődött! A Nyíregyházi Kosárlabda Klubot 2004-ben alapítottuk a Nyíregyházi Kosárlabdázók Egyesületének jogutódjaként. Az azóta eltelt időszakban több ezer kosarast neveltünk, akik megszerették ezt a

Regionális Bajnokok Tornája, Budapest

NYKK EÖTVÖS – Zsíros Akadémia Kőbánya “C”: 59-101 (8-22; 17-32; 18-24; 16-23) Nykk: Homonyik 2; Kéninger 12/6; Kovács 0; Hibján 5; Orosi 24; Csere: Szurovcsák