NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Nagy Krisztián: Igazi csapatmunka volt!

A Marso Nyíregyházi KK csapata hazai bajnoki mérkőzésen fogadta a tabella negyedik helyén álló Szombathely csapatát, és aratott fontos győzelmet, köszönhetően a parádés harmadik negyedének is.

Fontos győzelmet aratott Sitku Ernő csapata az előző bajnoki fordulóban, ráadásul nem is akármilyen játékkal, huszonegy pontos győzelmet arattak a Falco Trend-Optika KC Szombathely ellen. Az egész mérkőzésen érezhető volt, hogy extra motivált a társaság, mind védő, mind támadó oldalon mindenki a maximumot hozta ki magából a 96-75 arányban megnyert mérkőzésen.

A Marso NYKK csapatkapitányát, Nagy Krisztiánt honlapunk kérdezte, minek volt köszönhető a győzelem, és mit vár a soron következő, TLI-Alba Fehérvár elleni szerdai, hazai mérkőzéstől.

„Úgy érzem hogy annak köszönhetjük, hogy nyertünk, hogy igazi csapatjátékkal játszottunk végig a meccsen. – kezdte Nagy Krisztián, az NYKK csapatkapitánya. Nem volt most olyan holtpontunk, ami szokott lenni, de ha volt is, kisebb mértékű, és azalatt is kontrollálni tudtuk a mérkőzést. Úgy érzem hogy az egész csapat nagyon jó teljesítményt nyújtott, mindenki személy szerint, illetve csapatmunkában is. Illetve érezhető volt a Falco játékosain, hogy fáradtabbak voltak a Magyar Kupa miatt is, illetve sokat kivett belőlük a keddi Sopron elleni hazai mérkőzésük is. Ez szerintem rengeteg energiájukat felemésztette, mi pedig pihentebbek voltunk, úgy érzem”

Szerdán újra hazai pályán lép parkettre csapatunk, akkor a szezonban igencsak hullámzó teljesítményt nyújtó TLI-Alba Fehérvár gárdája érkezik majd Nyíregyházára, mit vársz ettől a mérkőzéstől?

„Igen, a Fehérvár is idén elég hullámzó teljesítményt nyújt. Fontos idegenbeli mérkőzéseket tudnak megnyerni, illetve még fontosabb hazai mérkőzéseket elbukni. Úgy gondolom, hogy a mostani hazai vereségük is motiválni fogja őket, hogy ellenünk mindenképpen nyerniük kell. Viszont nagyon remélem, hogy a mi lendületünk is kitart, és egy jó mérkőzésen feléjük tudunk kerekedni, hiszen akkor mi is nagyobb lépést tehetnénk a céljaink elérésében, hogy egy stabil pozíciót kiharcoljunk az alapszakasz végére.”

Parádés harmadik negyed, győzelem a Falco ellen!
Csapatkapitányunk, Nagy Krisztián is jó játékkal segítette az NYKK-t! Fotó: szon.hu

Csapatkapitányunk nyilatkozatában kitért a szombati Jászberény elleni idegenbeli mérkőzésre is. Mint ismert, a Jászberény csapata az előző fordulóban a listavezető Paks csapatát tudta legyőzni hazai pályán. 

„Két mérkőzésünk lesz a héten, és nagyon szeretném, hogy ha mind a kettőt megnyernénk, de nagyon nehéz lesz, hiszen a Fehérvár egy rendkívül jó játékosokkal rendelkező csapat, illetve a Jászberény otthon bebizonyította a Paks ellen, hogy bárkit megtud verni. Úgyhogy nehéz két mérkőzésre számítok, viszont reménykedek benne, hogy legalább egyet megtudunk nyerni, de szeretnénk mind a kettőt.”

Csapatunk tehát március 4.-én, szerdán folytatja a bajnoki alapszakaszt hazai pályán, 18.00-ás kezdettel, amikor is a TLI-Alba Fehérvár csapata látogat majd a Bujtosi Szabadidő Csarnokba. Kérnénk mindenkit, hogy ezúttal is álljunk a csapat mellé, és szurkoljuk győzelembe őket!

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Évzáró a kerekesszékes csapatnál

A Celentano Étteremben tartotta évzáróját Nyíregyházi Kosárlabda Klub kerekesszékes kosárlabda csapata. A jó hangulatú ebéd közben Makrai László elnök és Máthé Csaba edző értékelték az idei

Évzárót tartottak

Klubunk játékosai, akik a Nyíregyházi Ridens Gimnázium, Szakiskola és Kollégium tanulói, ebben az évben is szerepeltek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében lévő kosárlabda és