NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Megújult szakmai koncepció a Marso NYKK csapatánál!

Megújított szakmai koncepció a 2015/2016-os szezonban, országos nyolcas döntőn vesz részt a Marso NYKK U21-es csapata, Középiskolás Kosárlabda Világbajnokságra kvalifikálta magát a Krúdy Gyula Gimnázium férfi csapata.

Az NYKK munkáját a Szerencsejáték Zrt támogatta

Ezen támpontokra épült a Marso Nyíregyházi KK sajtótájékoztatója, melyen részt vett Makrai László, a Marso NYKK ügyvezetője, Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője, és Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője, illetve Kovács Tibor, a Krúdy Gyula Gimnázium testnevlőtanára, a fiúcsapat edzője.

Először Makrai László, a Marso NYKK ügyvezetője beszélt, aki elmondta, büszke arra, hogy a következő évben zsinórban tizenötödik bajnoki szezonját kezdheti meg a Marso NYKK az NB I. A. csoportjában.

„Kiemelt fontosságú, hogy csapatunk matematikailag is bebiztosította bennmaradását az NB I. A. csoportjában. – kezdte Makrai László ügyvezető -. A következő szezonban zsinórban tizenötödik alkalommal léphet pályára csapatunk az NB I. A csoportjában, amely a nyíregyházi labdajátékokat számba véve egyedülálló, és példaértékű. A még sikeresebb bajnoki szereplés reményében megreformáljuk a szakmai vezetést és a hátteret. Sitku Ernő, csapatunk vezetőedzőjének munkájával nagyon meg vagyunk elégedve, a legjobb tudása szerint készült fel, és meccselt minden NB I.-es mérkőzésen. A bajnokság 2015-re eső részében csupán az alapszakaszgyőztes Paks távozott győzelemmel a Bujtosi Szabadidő Csarnokból, amely nagy eredmény. Szeretnénk egy kecskemétihez hasonló modellt kialakítani, amelyben Sitku Ernő a továbbiakban a szakmai igazgató szerepét fogja betölteni, munkáját két edző segíti majd, akik közül az egyik eddigi munkatársa, Siska János marad.”

Ezek után Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át a szót, aki kiemelte, sportdiplomácia terén kell erősödnie kell a városnak.

„Sajnos nem mindig volt egység a sportágak között – kezdte Kósa Árpád -. Sitku Ernővel azt határoztuk el évekkel ezelőtt, hogy ezt meg kell szüntetni. Az a cél minden sportágban, hogy sportdiplomácia terén erősödjünk. Sitku Ernő szakmai igazgatóként reményeink szerint az országos sportéletben is nagyobb szerepet kaphat majd. Én magam is szeretnék gratulálni az NYKK-nak, és remélem a közeljövőben már nagyobb célokért küzd majd, amely már a legjobb nyolcat jelentheti. Lassan két éve egyeztetünk már a közös munkáról, a strukturális átalakítás folyamatban van, úgy is mondhatnám, hogy ez már csak szervezeti kérdés. Úgy gondolom, hogy az a napi szintű együttműködés, amelyet folytatunk, példaértékű.”

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyházi KK vezetőedzője hálás a bizalomért, és azért, hogy a nyíregyházi kosárlabdáért dolgozhat.

„Először is szeretném megköszönni a bizalmat, és a lehetőséget, hogy a nyíregyházi kosárlabdáért dolgozhatok. Bízom abban, hogy Nyíregyházán még sokáig tehetünk azért, hogy minél jobb kosárlabda csapat legyen. Valóban, a cél az hogy stabilitás alakuljon ki a csapat körül, amely után komolyabb célokért is küzdhetünk. Próbálunk minél több nyíregyházi kosarast beépíteni csapatunkba, akik rendre bizonyítják tehetségüket.”

11121521_957303227622364_2021343722_n
Sajtótájékoztatót tartott a Marso NYKK!

Makrai László vette át ezek után a szót, aki a Krúdy Gyula Gimnázium fiú középiskolás csapatának a sikerére tért ki.

„Ezúton szeretnék gratulálni a Krúdy Gyula Gimnázium férfi kosárlabda csapatának, hogy kvalifikálni tudta magát a Franciaországban, Limoges-ban megrendezésre kerülő Középiskolás Kosárlabda Világbajnokságra. Sajnos a csapat kiutazása, és a vele járó költségek nem kevés, ezért úgy határoztunk, hogy az április 8.-án, szerdán 18.00 órakor kezdődő Marso NYKK – Jászberény bajnoki mérkőzés teljes jegybevételét felajánljuk a Krúdy Sportalapítvány, és a Krúdy Gimnázium fiú kosárlabda csapatának.”

Kovács Tibor, a Krúdy Gyula gimnázium testnevelő tanára, és a férfi középiskolás csapat trénereként megtisztelőnek érzi, hogy csapatát kérték fel fiú vonalon a Világbajnokságon való részvételre.

„Először is tisztelettel gratulálok az NB I. A. csoportos tagság megőrzéséhez a Marso NYKK csapatának. Aki Nyíregyházán a kosárlabdában benne van, szívét, lelkét kiteszi az eredményekért, a fiatalok fejlődéséért. Tavaly év végén a Nemzetközi Sportszövetség kérte Magyarországot, hogy két csapatot küldjön a Világbajnokságra. Nagy megtiszteltetés, hogy fiú vonalon mi képviselhetjük hazánkat. Mindenki számára egy örök élmény lesz, és reméljük, megfelelőképp tudjuk majd képviselni Nyíregyházát. Ám a világbajnokságon való részvétel elég nagy problémákkal, gondokkal és áldozatokkal jár. Szeretném megköszönni a kisebb-nagyobb támogatásokat, illetve szeretném megköszönni előre is a támogatást a Marso NYKK részéről. A világbajnokságról azt kell tudni, hogy 32 ország, szinte minden földrész képviselteti magát. A paletta önmagáért beszél. Elsődleges cél, hogy megfelelőképp képviseljük Nyíregyházát. Nem ismerjük az erőviszonyokat, de szeretnénk minél jobb eredményt elérni. A kiutazást szeretnénk minél költséghatékonyabban megoldani. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki segíti csapatunkat!”

Valóban így van, hiszen minden segítség számít, s ahogy azt Kósa Árpád kifejtette, az önkormányzat is nem kevesebb, mint 500.000 Ft-tal tudott hozzájárulni a fiatalok álmának megvalósulásához.

Ám nem csak a Krúdy Gyula Gimnázium csapata az, amely képviselheti magát egy rangos viadalon. A Siska János által irányított Marso NYKK U21-es csapata csakúgy, mint tavaly, idén is kvalifikálni tudta magát a nyolcas döntőre, amelyet péntektől vasárnapig, egy három napos torna keretein belül rendeznek meg Debrecenben. A tornáról, a csapat teljesítményéről Sitku Ernő mondott néhány mondatot.

„Természetesen minden érdem kollégám, Siska Jánost illeti, aki egész évben remekül irányította a fiatalokat. Természetesen a Vasas ellen szeretnénk túljutni, és bár nem lesz könnyű feladat, de nem is megoldhatatlan. Mindenképpen elvárható, hogy nagyobb nyomás nélkül, mindenki jó teljesítményt tudjon nyújtani. Meglátjuk, meddig jutunk, de nagyon szeretnénk dobogós helyen végezni. Továbbá mindenképp célunk, hogy a fiatal magot egyben tartsuk továbbra is, és folytatni tovább a közös munkát a következő években is.”

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

A Nyíregyházi Kosárlabda Klubbot a Szerencsejáték Zrt támogatta

TOVÁBBI CIKKEK

Szabolcs-Szatmár-Bereg U12 – 2023/2024

NYKK Eötvös U12-Nyíregyházi Sportcentrum U12/A 20-70 (6-15, 10-29, 2-23, 2-3). NYKK Eötvös U12: Takács Armand Roland 6, Kozma Nándor 6, Budai-Nagy Hunor 4, Gyurcsán Levente

Szabolcs-Szatmár-Bereg U10 – 2023/2024

NYÍKSE Tűzimádók-NYKK Eötvös U10 108-10 (23-2, 32-2, 17-6, 36-0). NYKK Eötvös U10: Mátyás Sándor 6, Makai Magyar Áron 2, Kovács Mátyás 1, Hitter Richárd 1, Komonyi

Remek hír vasárnap estére!

Hibján Máté a mai nap debütált az NB 1 A csoportjában! A DEAC – BP. Honvéd mérkőzésen kapott lehetőséget Andjelko Mandic vezetőedzőtől! Gratulálunk Máté! Büszkék