NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Magabiztosan nyert a Sopron

A Marso Nyíregyháza KK csapata idegenbeli túrájának lezárásaként a tabella második helyezettjéhez, a Soproni Sördögök csapatához látogatott.

Soproni Sördögök–Marso-Nyíregyháza KK 101–65 (27–22, 31–12, 22–12, 21–19)
Sopron, 1600 néző, v.: Benczur, Török R., Rácz.

Sopron: Thomas 14/9, Edwards 20/6, Dénes 6, Boriszov 12, Poscic 12. Csere: Tóth G. 4, Ruják A. 10/3, Trepák 5/3, Takács N. 11/3, Molnár Márton 2, Kántor O. 2, Ruják B. 3/3. Edző: Sabáli Balázs.

NYKK: Savic 8, Taylor 1, Nagy K. 5/3, Kolarics 14/6, Hujdurovic 20. Csere: Molnár Marcell 3/3, Lajsz 9/3, Garner 5/3, Helmeczi. Edző: Sitku Ernő.

Jól kezdte a mérkőzést a nyírségi csapat, Hujdurovic és Kolarics révén pár ponttal ugyan, de tudtak vezetni. Tudott kapcsolni viszont a Sopron, amely hamar fordított az álláson, ám az első negyed végén csupán öt ponttal mentek a hazaiak. Ezek után azonban Jermaine Thomasnak is köszönhetően megtudtak lépni a soproniak, állva hagyva a nyíregyházi csapatot. A különbség egyre csak nőtt, a hazaiak tudták pihentetni kulcsjátékosaikat, és minden pályára lépő ponttal tudta meghálálni Sabáli Balázs bizalmát. A nyíregyháziaknál Hujdurovic és Kolarics játéka dicsérhető, ám reméljük, a soron következő hazai mérkőzéseken a többiek is betudnak csatlakozni a pontgyártásba, ezzel győzelmekhez segítve a Nyíregyházát!

NYKK - Szeged

Sabáli Balázs, a Sopron vezetőedzője: Nehéz találkozóra számítottam, azonban már a második negyedben eldöntöttük a mérkőzés sorsát. Ez azért jó, mert így a kulcsjátékosaink tudtak pihenni a szerdai, Alba elleni mérkőzés előtt.

Sitku Ernő, az NYKK vezetőedzője: Nagyon nehéz bármit is mondani egy ilyen vereség után. Úgy gondolom, ekkora különbség nincs a két csapat között. Már az első félidőben eldőlt a mérkőzés, utána már csak gyakorolni próbáltunk. Érthetetlen számomra, hogy a játékosaim nem azt csinálják, amit időkérésnél megbeszélünk. Amíg ilyen amatőr hibákat vétünk, addig nem fogunk tudni nyerni. Mennünk kell tovább, a következő mérkőzések fontosak számunkra.

HAJRÁ NYKK!


Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: bb1.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Évzárót tartottak

Klubunk játékosai, akik a Nyíregyházi Ridens Gimnázium, Szakiskola és Kollégium tanulói, ebben az évben is szerepeltek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében lévő kosárlabda és

Eötvös Kosár Jam 2024.06.08.

Pont 20 éve kezdődött! A Nyíregyházi Kosárlabda Klubot 2004-ben alapítottuk a Nyíregyházi Kosárlabdázók Egyesületének jogutódjaként. Az azóta eltelt időszakban több ezer kosarast neveltünk, akik megszerették ezt a

Regionális Bajnokok Tornája, Budapest

NYKK EÖTVÖS – Zsíros Akadémia Kőbánya “C”: 59-101 (8-22; 17-32; 18-24; 16-23) Nykk: Homonyik 2; Kéninger 12/6; Kovács 0; Hibján 5; Orosi 24; Csere: Szurovcsák