NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Kelet-Magyarországról csupán három együttes került a kiemeltek közé

Főtáblás az NYKK kadettcsapata

Az NYKK életében sporttörténeti sikert él a 16 éves fiúk kadettcsapata. A közelmúltban Pécs adott otthont a bajnoki selejtezősorozat 2. fordulójának, amelyen az NYKK Eötvös három mérkőzésből kettőt nyert meg, és az országos főtáblára jutott. A nyíregyházi gárda először a Szombathelyi SI „B” csapatát verte magabiztosan, majd a Veszprémmel vívott az utolsó másodpercekig kiélezett csatát sikeresen.

Erős mezőnybe kerültek

Másnap a hazai csapat igazolta az előzetes bajnoki cím esélyét a korosztályban, és minden nehézség nélkül nyert. A huszonnégy óra alatt lejátszott három mérkőzés extra terhelés volt a srácok számára, ezért is alakulhatott ki nagy különbség az utolsó mérkőzésen. Ennek a kis „iskolai csapatnak” a tette azért is nagy jelentőségű, mert Kelet-Magyarországról csupán három csapat jutott a kiemelt 16 gárda közé, az NYKK Eötvösön kívül két akadémiai csapat.


Nem várnak könnyű mérkőzések a fiúkra, hiszen csak NB I.-es klub közvetlen utánpótláscsapata és kosárlabda akadémiai együttes szerepel az ellenfelek között. A nyíregyháziak célja a tisztes helytállás és a tapasztalatgyűjtés.

KM

forrás:
https://szon.hu/sport/helyi-sport/fotablas-az-nykk-kadettcsapata-3459543/

TOVÁBBI CIKKEK

Kosárpalánta bajnokság, 1. forduló, Nyíregyháza

November 25-én, szombaton a nyíregyházi BEM Iskola tornacsarnokában rendezték a Kosárpalánta bajnokság 1. fordulóját, ahol a fiatal kosarasok ügyességből, gyorsaságból, küzdőképességből vizsgáztak. Fantasztikus volt a

Edzőmérkőzések

NYKK EÖTVÖS – Ungvár: 62-109 (10-17; 17-28; 24-25; 11-39) Nykk: Gyurcsán 7; Kozma 0; Szrogh 2; Miskolci 0; Szarka 16; Csere: Vascsák 4; Lekka 2;