NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Jászberényben vendégeskedik a Marso NYKK!

A Marso Nyíregyházi KK csapata idegenben lép pályára a Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának soron következő fordulójában.

Az NYKK munkáját a Szerencsejáték Zrt támogatta

Idegenben lép pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, vasárnap 18.00-tól Jászberényben vendégeskednek Sitku Ernő tanítványai. Jó passzban lévő társasághoz érkeznek, hiszen a jászságiak legutóbb idegenben tudta legyőzni a MAFC csapatát 79-81-re, Kerpel-Fronius győztes triplájával. Bencze Tamás csapata jelenleg egy győzelemmel előzi meg a nyírségieket, az alapszakasz során pedig mind hazai pályán, mind a Bujtosi Szabadidő Csarnokban győzni tudtak. A Marso NYKK legutóbb hazai pályán lépett pályára, és egy pontokban gazdag, a második félidei játékkal végül magabiztos, 100-87-es győzelmet tudtak aratni a Zalaegerszeg ellen. A mérkőzésen akadt egy kimondhatóan extra teljesítmény is Ronnie Taylor személyében, aki egymaga 39 pontot vállalt, közte négy triplával, és a társak kiszolgálásában is jeleskedett, ám természetesen a csapat többi tagja is extra játékkal segítette csapatát, és a tripla dobással sem álltak a mérkőzésen hadilábon. Reméljük, idegenben átszakadhat végre az a bizonyos gát, hiszen mint azt Sitku Ernő mondta, idegenben kicsit görcsösebben játszik a gárda.

„Ez a mérkőzés is, mint a megszokott idegenbeli mérkőzések, sajnos nehéz lesz nekünk. – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője -. Idegenben picit görcsösebben játszunk, nem olyan felszabadult a csapat, mint hazai pályán. Nagyon bízom abban, hogy meg tudjuk mutatni, hogy a Jászberény csak azért vert meg bennünket a bajnokság eddigi szakaszáig, mert picit talán az ő játékuk nem fekszik nekünk. Remélem, hogy vasárnap ez nem így lesz, és vasárnap mi fogunk nyerni.”

Parádés támadójáték, győzelem a ZTE ellen!
Jászberényben folytatja csapatunk! – Fotó: Saliga Péter

Ugye azzal, hogy a Jászberény idegenben tudott győzni a MAFC csapata ellen, már öt győzelem az előnye a csapatnak a MAFC előtt, ez adhat az idegenbeli mérkőzés előtt egyfajta felszabadultságot a társaságnak?

„Mindenképpen adhat, de matematikai esélye még van, hogy az utolsó két pozícióba kerüljünk. Szükség lesz az eredményekre, hogy ezt az utolsó két helyet matematikailag is el tudjuk kerülni, aztán utána még nyugodtabb lesz a csapat. Ezzel a teherrel viszont nem lehet tovább játszanunk. Ezt ha a továbbiakban előre akarunk lépni, bírni kell.”

Csapatunk tehát vasárnap, idegenben 18.00-ás kezdettel játssza le a Jászberény elleni mérkőzését.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Parasport Napi bemutatók

A Magyar Parasport Napja 2024 rendezvénysorozat keretében a Nyíregyházi Kosárlabda Klub kerekesszékes csapata a nyíregyházi Continental Arénában megtartott esemény után a Bem József Általános Iskola

Egy újabb mérföldkő!

Igaz, hogy csak edzőmérkőzésen, de az NB I “A” csoportos DEAC csapatában pályára lépett Hibján Máté az NYKK EÖTVÖS neveltje. A válogatott szünetben felkészülési meccset

Regionális Kadett Bajnokság

DSI Debrecen “B” – NYKK EÖTVÖS: 30-89 (6-22; 8-25; 10-22; 6-20) Nykk: Szurovcsák 4; Kéninger 0; Tara 10; Hibján 20; Orosi 25; Csere: Savic 6;