NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Irány az EB!

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is tagja a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottnak, amely július utolsó hét végéjén kezdte el a közvetlen felkészülést a szeptemberi C-csoportos Európa-bajnokságra, amelyet a tavalyihoz hasonlóan, idén is Szarajevóban rendeznek. Tompa Mihály, a Nyíregyházi KK másik válogatott kerettag játékosa sajnos betegség miatt kénytelen volt lemondani a válogatottságot. A válogatottat idén nyártól új edzőpáros irányítja, a pécsi Mogyorósi András, mint vezetőedző és a Nyíregyházi KK edzője, Máthé Csaba, mint másodedző. A válogatott július végén, valamint augusztusban két alkalommal 3 napos összetartáson vesz részt ezúttal Kecskeméten. Az első edzőtáborba heten tudtak eljönni, ahol elsősorban erőnléti és taktikai elemek gyakorlása szerepelt a programban. Péntek este, majd szombaton délelőtt és délután, végül vasárnap délelőtt is edzett a csapat az edzőpárossal. A gárda a három edzőtábor után a román kerekesszékes kosárlabda válogatott meghívására szeptember elején Nagyváradon nemzetközi tornán szerepel, ahol a négy csapatos tornán két mérkőzést játszik. Czupi Márton a válogatott szakágvezetője elmondta, a szeptember 17-24-i C-csoportos Európa-bajnokságon a magyarokkal együtt nyolc nemzeti válogatott vesz részt, három újonc is van, az örmények, a dánok és a finnek is. A szakmai vezetéstől az az elvárás, hogy a csapat lehetőség szerint szoros mérkőzéseket játsszon valamennyi gárdával. A magyar kerekesszékes válogatott gerincét a Törekvés SE adja, mellette Pécsről, Miskolcról és Nyíregyházáról érkeznek játékosok. A gárda találkozott a Sztojan Ivkovics vezette felnőtt férfi kosárlabda válogatottal, amely szintén Kecskeméten készül az olimpiai előselejtezőre, s a két gárda együtt nézte meg az Izland-Izrael felkészülési válogatott mérkőzést.

A magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott kerettagjai:

Tóth Cirill, Farkas László, Domonkos Roland, Schober László, Tomolya Péter, Antall József, Matusek Nikoletta, Oszolik Péter, Boda Ferenc, dr. Bihari István Csaba, Sedric Roussel, Klaics Gábor.

Képünkön a kerekesszékes válogatott a felnőtt válogatottal, az első sorban középen Boda Ferenc, a kép jobb szélén Máthé Csaba.

A kerekesszékes kosárlabda válogatottról készült fotón az első sorban jobb szélen Boda Ferenc, szürke pólóban Máthé Csaba.

TOVÁBBI CIKKEK

A 8. helyen végeztünk

A 8. helyen végzett a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a C-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink az utolsó játéknapon Örményországtól szenvedtek vereséget. A szeptember 17-24-e között Szarajevóban