NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Hihetetlen akarat jellemzi Tibit!

Hihetetlen akarat jellemzi Varga Tibort, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub kerekesszékes kosárlabda csapatának játékosát, akinek egy borzalmas baleset után teljesen megváltozott élete. A 47 éves Tibi egykoron a Nyíregyházi Hardverben focizott, megbecsült lakatosként dolgozott, olyannyira, hogy egy csapattal németországi munkát vállaltak. 2009-ben Dachau mellett szenvedett autóbalesetet társaival együtt. 45 napig volt kómában a kórházban, ahol a gondos kezelésnek köszönhetően életben maradt. A baleset nyomai a mai napig nem múltak el, hiszen ennek következtében a bal oldali bénulás miatt nehezen használja a bal kezét, a jobb lábát pedig a benne fémek miatt térdben nem tudja hajlítani. Emiatt évente kétszer három hetes rehabilitációra jár a fehérgyarmati kórházba. Tibi a hosszú rehabilitáció után 2017-től dolgozik a Startnál, ahol munkatársaival kézzel készülő kis szériás termékeket állítanak össze. 2023-től nyarától késő délutánonként a Szerencsejáték Zrt. pultjánál szolgálja ki sorsjeggyel a helybelieket a Korányi Frigyes utcai Interspar Hipermarketben. Oda a belvárosból elektromos mopedjével megy, sokan láthatják útközben.

Tibi a kezdetektől, 2021 őszétől csatlakozott az NYKK kerekesszékes csapatához, számára az újbóli sportolás életörömöt ad. Nem ismer lehetetlent, az edzéseken egy-egy dobást folyamatosan gyakorol, olyan kitartás jellemzi, ami ritkaság manapság. Életvidámságával hamar beilleszkedett a csapatba, az edzéseket csak akkor hagyja ki, ha rehabilitációra Fehérgyarmatra utazik. Tibi a csapattagokkal együtt 2023 novemberében kapott új kerekesszéket, amely minőségi előrelépést jelent a játékában, hiszen gyorsabb, fordulékonyabb és eredményesebb lett ezzel.

Kérünk mindenkit, aki sorsjeggyel szeretné kipróbálni a szerencséjét, Tibit keresse Nyíregyházán a Korányi Frigyes utcai Interspar Hipermarketben a bejáratnál!

TOVÁBBI CIKKEK