NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Hazai pályán kezdi a középszakaszt a Marso NYKK!

A Marso Nyíregyházi KK csapata csütörtökön kezdi meg a Magyar Férfi Kosárlabda Bajnokság középszakaszát, ahol az ellenfél a MAFC csapata lesz a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Csütörtökön megkezdi az alsóházi középszakaszt a Marso Nyíregyházi KK csapata, méghozzá hazai pályán a MAFC csapata ellen. A legutóbbi fordulóban, amely egyben az alapszakasz zárása is volt, Jászberényben lépett pályára a nyírségi csapat, és bár a félidőig abszolút meccsben volt Sitku Ernő csapata, a fordulást követően érvényesíteni tudta akaratát a jászberényiek, és fokozatosan lépett el Szavicséktól. Az alsóházi középszakasz négy csapat szereplésével kezdődik, a Jászberény, a Marso NYKK, a Zalaegerszeg, illetve a MAFC küzd majd egymással. A soron következő első fordulóban a Marso NYKK a MAFC csapatát látja vendégül csütörtökön. Az alapszakaszban összesítésben 1-1-re végeztek a felek, az 5. fordulóban a MAFC diadalmaskodott hazai pályán két ponttal 82-80-ra, míg a 18. fordulóban a nyírségiek hat ponttal verték a fővárosiakat 98-92-re. Azóta mindkét csapatnál történt játékos csere, a nyíregyházi csapathoz Miroslav Radenkovic, míg a MAFC csapatához Ricardo Glenn érkezett a palánkok alá. A fővárosi csapat nagy skalpot gyűjtött be azzal, hogy odahaza legyőzték az alapszakasz záró fordulójában a Sopron együttesét, így minden bizonnyal nagy önbizalommal érkeznek majd Nyíregyházára. Ám reméljük ehhez a Marso NYKK csapatának is lesz egy két szava, és sikerül megszerezni kilencedik sikerüket is a bajnokságban.

ronnie
Ronnie Taylor jó játékára is nagy szükség lesz! Fotó: Saliga Péter

„Egy picit erősebb lett a MAFC úgy gondolom, és sokkal meggyőzőbb játékot mutatnak – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője – Ennek ellenére azért természetesen hazai győzelmet várok. Nekünk hazai pályán kell bebiztosítanunk azt, hogy ne kerüljünk abba a pozícióba, ami számunkra nem megfelelő. Ehhez pedig mindenképpen meg kell nyerni a két egymást követő hazai mérkőzésünket, úgy hogy nem kérdés az, hogy azt szeretném, hogy itthon a csapatunk győzzön”

A Marso NYKK csapata tehát hazai pályán, csütörtökön 18.00-ás kezdettel kezdi meg az alsóházi középszakasz első fordulóját a MAFC ellen hazai pályán. Kérnénk minden kedves szurkolót, és sportbarátot, legyünk minél többen, és szurkoljuk győzelembe csapatunkat!

HAJRÁ NYKK!!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Kosárpalánta bajnokság, 1. forduló, Nyíregyháza

November 25-én, szombaton a nyíregyházi BEM Iskola tornacsarnokában rendezték a Kosárpalánta bajnokság 1. fordulóját, ahol a fiatal kosarasok ügyességből, gyorsaságból, küzdőképességből vizsgáztak. Fantasztikus volt a

Edzőmérkőzések

NYKK EÖTVÖS – Ungvár: 62-109 (10-17; 17-28; 24-25; 11-39) Nykk: Gyurcsán 7; Kozma 0; Szrogh 2; Miskolci 0; Szarka 16; Csere: Vascsák 4; Lekka 2;