NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Győzelemmel zárt válogatottunk

Győzelemmel zárta a C csoportos Európa-bajnokság előtti utolsó edzőtáborát a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott. A gárda Kecskeméten augusztus 26-án két felkészülési mérkőzést játszott a horvát KKI Brod csapata ellen. Mindkét alkalommal a kezdő ötös tagjai volt Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa, az edzői stábban pedig Máthé Csaba, a Nyíregyházi KK trénere szerepelt másodedzőként.

A délelőtti találkozón szoros csatában 54-49 arányban vereséget szenvedett, délután viszont 58-50 arányban győzött. A siker annál is jelentősebb, hiszen a válogatott Magyarországon először aratott győzelmet. A második meccsen különösen a negyedik negyed volt legjobbjaink számára kiemelkedő, azt 22-6 arányban nyerte meg és jelentős hátrányból tudta megfordítani a mérkőzést.

Mogyorósi András szövetségi kapitány a mérkőzéseket értékelve kiemelte, a szeptember 17-24-i szarajevói C csoportos Eb előtt a válogatott nagyszerűen küzdött, azokat a hibákat, például labda eladás, kevés támadási és dobási lehetőség, részben kiküszöbölte, és ez jó jel az Európa-bajnokságra.

A válogatottra az Eb előtt még egy felkészülési torna vár, szeptember 7-9-e között Nagyváradon román, szerb és horvát csapatok ellen mérkőzik, majd következhet legjobbjaink számára az év legnagyobb eseménye, az Eb.

TOVÁBBI CIKKEK