NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Garner: a feldobástól kezdve maximálisan koncentráltunk!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának 13. fordulóját játszották a csapatok, ahol a Marso Nyíregyháza KK csapata tizenhat pontos győzelmet aratott Zalaegerszegen.

Mint ismert, a Marso Nyíregyházi KK csapata 80-64-re nyert a Zalakerámia ZTE KK otthonában, ezzel nagyon fontos sikert aratva, hiszen a tabellán is előrelépést jelentett. A csapat láthatóan felkészült a meccsre, Ronald Anthony Taylor is pazarul mutatkozott be 19 pontjával, ám nem lehet igazán egy embert kiemelni, mert mindenki maximálisan odatette magát.

Jarvis Garner a padról beszállva adott új lendületet a csapatnak, 8 pontja nagyon kellett a nyírségieknek.

„Kemény, küzdelmes meccs volt. – kezdte Garner az nykk.hu érdeklődésére. A feldobástól kezdve maximálisan koncentráltunk a pálya mindkét oldalán és csak előre tekintettünk. Mindenki tudta, hogy mennyire fontos lenne a győzelem és mindenki a közös célnak szentelte a teljesítményét. Remélhetőleg ezzel a lendülettel további meccseket tudunk nyerni, hogy a javítsunk a mérlegünkön.”

Milyen téren éreztél előrelépést az előző meccsekhez képest a csapatnál?

„Jó érzés a győzelem, és legnagyobb előrelépés a maximális fókusz és a küzdeni akarás terén mutatkozott meg. Esélyt láttunk arra, hogy irányítsuk az egész meccset és ezt ki is használtuk.”

NYKK - Kecskemét
Jarvis Garner pontjai is kellettek a győzelemhez! Fotó: Saliga Péter

Nermin Hujdurovicra nagyon figyeltek a zalai játékosok, köztük Lekli József a palánkok alatt, rendre becsapdázták, ám így is eltudott jutni 15 pontig és 7 lepattanóig csapatunk egyik húzóembere.

„Jobb csapat vagyunk, ezzel együtt nagyon nehéz meccs volt egészen a 3. negyed végéig. Idegenben játszani különösen embert próbáló ebben a bajnokságban, de nem adtuk fel és bebizonyítottuk, hogy mi vagyunk a jobbak.”

Reméljük a lendület kitart, és egy jó meccset játszik csapatunk szerdán, 18.00-tól szintén idegenben pályára lépve, akkor az EGIS Körmend csapatának vendégeként.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Évzárót tartottak

Klubunk játékosai, akik a Nyíregyházi Ridens Gimnázium, Szakiskola és Kollégium tanulói, ebben az évben is szerepeltek a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség szervezésében lévő kosárlabda és

Eötvös Kosár Jam 2024.06.08.

Pont 20 éve kezdődött! A Nyíregyházi Kosárlabda Klubot 2004-ben alapítottuk a Nyíregyházi Kosárlabdázók Egyesületének jogutódjaként. Az azóta eltelt időszakban több ezer kosarast neveltünk, akik megszerették ezt a

Regionális Bajnokok Tornája, Budapest

NYKK EÖTVÖS – Zsíros Akadémia Kőbánya “C”: 59-101 (8-22; 17-32; 18-24; 16-23) Nykk: Homonyik 2; Kéninger 12/6; Kovács 0; Hibján 5; Orosi 24; Csere: Szurovcsák