NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Ezúttal a MAFC otthonában a Marso NYKK!

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának soron következő fordulójában idegenben lép pályára a Marso NYKK csapata, az ellenfél pedig újfent a MAFC lesz.

Az NYKK munkáját a Szerencsejáték Zrt támogatta

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának soron következő fordulóját idegenben vívja majd meg a Marso Nyíregyházi KK csapata, az ellenfél pedig ismét a MAFC gárdája lesz.

E két csapat szerdán találkozott egymással egy nagyon fontos mérkőzésen, mely eldöntötte hogy a következő idényt is az NB I. A csoportjában kezdheti meg a Marso Nyíregyházi KK. Nem indult, és nem is zárult könnyen a találkozó. Abszolút egylabdás mérkőzés alakult ki, amelyet a hazaiak tudtak megnyerni két ponttal 74-72 arányban.

„A legfontosabb az volt. hogy nyertünk – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője -. Nem számítottam könnyű mérkőzésre, és láthatóan nagyon görcsösek voltunk. A MAFC egy pillanatig sem adta fel, mi pedig sajnos a mérkőzésen több olyan hibát is elkövettünk, amelyeket már régebben követtünk el. Fölösleges dobások voltak, az utolsó egy percben nem is hittem el, hogy ugyanezt a hibát elkövetjük, de ezzel együtt is tudtunk nyerni, amely a legfontosabb számunkra, és nagyon örülök neki, hogy több fordulóval a bajnokság vége előtt sikerült kiharcolnunk a bennmaradást.”

NYKK - MAFC
Nikola Vasojevic remek teljesítménnyel segítette csapatát a MAFC ellen! – Fotó: Saliga Péter

Így, hogy a csapat már matematikailag is bebiztosította azt, hogy nem a kerülhet a kieső helyek egyikére a bajnokság további fordulóiban, jelentheti azt, hogy még nagyobb szerephez juthatnak majd a fiatalok?

„Persze jelentheti így van, viszont ez nem jelenti azt, hogy egy kicsit is gyengébbek volnánk. Hiszen láthatjuk, hogy a fiataljaink beállása egy kicsit sem rendíti meg, sőt, újabb erőt ad a csapatnak, és újabb erővel tud küzdeni, még fokozottabb sebességgel.”

Csapatunk tehát április 4.-én, szombaton lép majd pályára 16.00 órakor a MAFC vendégeként, míg hazai pályán a nyírségiek szimpatizánsai április 8.-án szerdán láthatják majd csapatukat, akkor a Marso NYKK csapata a Jászberényt fogadja majd a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

A Nyíregyházi Kosárlabda Klubbot a Szerencsejáték Zrt támogatta

TOVÁBBI CIKKEK

Szabolcs-Szatmár-Bereg U12 – 2023/2024

NYKK Eötvös U12-Nyíregyházi Sportcentrum U12/A 20-70 (6-15, 10-29, 2-23, 2-3). NYKK Eötvös U12: Takács Armand Roland 6, Kozma Nándor 6, Budai-Nagy Hunor 4, Gyurcsán Levente

Szabolcs-Szatmár-Bereg U10 – 2023/2024

NYÍKSE Tűzimádók-NYKK Eötvös U10 108-10 (23-2, 32-2, 17-6, 36-0). NYKK Eötvös U10: Mátyás Sándor 6, Makai Magyar Áron 2, Kovács Mátyás 1, Hitter Richárd 1, Komonyi

Remek hír vasárnap estére!

Hibján Máté a mai nap debütált az NB 1 A csoportjában! A DEAC – BP. Honvéd mérkőzésen kapott lehetőséget Andjelko Mandic vezetőedzőtől! Gratulálunk Máté! Büszkék