NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Elkezdődött az U16 (kadett) regionális bajnokság

Fiú Regionális Kadett Bajnokság Észak-kelet, “B” csoport

NYKK Eötvös – Beszterce KK: 51-68 (15-20; 12-13; 13-17; 11-18)
Nykk: Szalacsi 13/3; Vámos Be. 16/3; Teschmayer 5/3; Nanszák 6/3; Kazsuk 7;
Csere: Orosi 0; Méhész 2; Hibján 2; Benyusz 0; Pristyák 0;

Lejátszottuk első bajnoki mérkőzésünket a jó szerkezetű, remek atletikus képességekkel rendelkező salgótarjáni csapat ellen.
A csapat hozzáállásával, küzdőszellemével elégedett voltam, a legutolsó edzőmérkőzéshez képest látszik az előrelépés a kizárás, lepattanó szerzés terén, zónavédekezésünk is precízebb volt, letámadással tudtunk zavart okozni az ellenfél játékában. A gond továbbra is a döntéshozatal sebességével, minőségével és a dobásbiztonsággal van. A helyzeteket szépen kialakítottuk, de gyenge volt a dobószázalékunk. Az ellenfél leindított bennünket, nem mertük az ütközést felvállalni, támadó hibát kiharcolni. A szabad labdákért gyámolatlanul nyúltunk, lassú volt a reakcióidőnk egyes szituációkban. Látszik a fejlődés, de még csak felvillanásaink vannak egyénileg és csapatjáték terén is, nem tudunk huzamosabb ideig magas szinten teljesíteni, ebben kell előre lépni. Bízom benne, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobban fogunk teljesíteni.
Mivel a csapatnak minél több mérkőzés tapasztalatot kell szereznie, továbbra is fogunk edzőmérkőzéseket játszani, ezeken a ma kevesebbet vagy egyáltalán nem játszók is kapnak lehetőséget a bizonyításra.

TOVÁBBI CIKKEK

A 8. helyen végeztünk

A 8. helyen végzett a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a C-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink az utolsó játéknapon Örményországtól szenvedtek vereséget. A szeptember 17-24-e között Szarajevóban