NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Beszéljenek a számok – Taylor ismét extra volt!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának utolsó hazai mérkőzésén a Marso Nyíregyházi KK csapata hazai pályán fogadta, s verte négy ponttal a TLI-Alba Fehérvár gárdáját.

A Marso Nyíregyházi KK csapata 80-76 arányban győzte le hazai pályán a TLI-Alba Fehérvár csapatát a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. Több extra teljesítmény is akadt, amely elengedhetetlen volt az újabb hazai győzelemhez, s amivel sikerült elszakadni az alsóház további csapataitól.

A mérkőzés legjobbja egyértelműen a nyírségiek amerikai játékosa, Ronnie Taylor lett. Csakúgy, mint a Szombathely ellen, ezen a mérkőzésen is 40 percet töltött a parketten, s ha már végig a pályán volt, igyekezett ezt jó játékkal meghálálni. 27 pontig jutott a találkozón, 50%-ös mezőny dobószázalékkal, emellett volt még 9 lepattanója, 10! kiharcolt faultja, és 4 gólpassza is. Mérkőzésről mérkőzésre rendre tripla-dupla közeli átlagokat hoz, ezzel is bizonyítva sokoldalúságát. Miroslav Radenkovic is extra volt a palánkok alatt! A nyírségiek új centere ezen a mérkőzésen debütált, és rögtön egy dupla-duplával jelentkezett! 14 pont 13 lepattanó (4 támadópattanó), és volt 4 szerzett labdája is. Csapatkapitányunk, Nagy Krisztián is alaposan bekezdett az elején, a mérkőzés végén 14 egységet számolhattak a neve mellett 60%-os triplázással (3-5), az ő jó játéka is elengedhetetlen volt. Marko Kolarics 10 pontig jutott, emellett leszedett 6 lepattanót és volt 3 szerzett labdája is, mezőny munkában kiemelkedőt nyújtott. Hozzá kell viszont tenni, hogy minden pontját a lehető legfontosabb pillanatban szerezte, amely egy ilyen végletekig kiélezett mérkőzésen nagyon fontos. Nikola Vaszojevics is hasznosan játszott, bár „csak” 7 pontot szerzett, de emellett ő is leszedett 4 lepattanót, és volt 3-3 kiharcolt faultja és gólpassza is. Csapatunk irányítója, Szavics Brane hat gólpasszal, és fontos pillanatokban dobott duplákkal zárta a mérkőzést. Emellett jól irányította a csapatot, és védekezésben is folyamatosan tapadt ellenfeleire. De mindenki, aki a pályára lépett, hozzátudott tenni a mérkőzés megnyeréséhez.

Csapatszinten bár 3-al több eladott labdája volt a nyírségieknek (15-12), viszont 5-el több szerzett labdája volt Szavicséknak (12-7). A lepattanó párharcban is a fehérvári csapat fölé tudtak kerekedni a nyíregyházi játékosok (39-33) , és ami a csapatjátékot abszolút tükrözi, hogy 8-al több gólpassza volt Sitku Ernő csapatának (15-7). A Marso Nyíregyházi KK csapata teljesen megérdemelt győzelmet aratott, és készülhet a Jászberény elleni, szombati idegenbeli mérkőzésre.

NYKK - Fehérvár
Miroslav Radenkovic jó játékkal debütált a Marso NYKK csapatában! Fotó: Saliga Péter

Csapatunk tehát március 7.-én, szombaton 18.00-kor zárja le az alapszakaszt, akkor a Jászberény vendégei lesznek a nyírségiek. A középszakasz további menetéről, és időpontjairól a jövő héten kaphatnak majd kedves szurkolóink itt, az nykk-hu-n illetve csapatunk facebook oldalán. 

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: kosarsport.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a 2023/2024-es kiemelt MSOSZ-MKOSZ kosárlabda bajnokságot a Nyíregyházi Kosárlabda Klub gárdája, amely így a II. divízióban az ezüstérmet szerezte

Regionális kadett bajnokság, U16

DSI “A” Debrecen – NYKK EÖTVÖS: 50-73 (15-13; 7-21; 19-26; 9–13) Nykk: Szurovcsák 14; Homonyik 0; Kéninger 3/3; Hibján 25/3; Orosi 26; Csere: Kovács 5/3;

NYKK 1%

F I G Y E L E M ! ! Az idei évtől kezdődően a Nyíregyházi Kosárlabda Klub tudja fogadni a személyi jövedelemadó társadalmi szervezetek