NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Beszéljenek a számok – Taylor ismét extra volt!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának utolsó hazai mérkőzésén a Marso Nyíregyházi KK csapata hazai pályán fogadta, s verte négy ponttal a TLI-Alba Fehérvár gárdáját.

A Marso Nyíregyházi KK csapata 80-76 arányban győzte le hazai pályán a TLI-Alba Fehérvár csapatát a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. Több extra teljesítmény is akadt, amely elengedhetetlen volt az újabb hazai győzelemhez, s amivel sikerült elszakadni az alsóház további csapataitól.

A mérkőzés legjobbja egyértelműen a nyírségiek amerikai játékosa, Ronnie Taylor lett. Csakúgy, mint a Szombathely ellen, ezen a mérkőzésen is 40 percet töltött a parketten, s ha már végig a pályán volt, igyekezett ezt jó játékkal meghálálni. 27 pontig jutott a találkozón, 50%-ös mezőny dobószázalékkal, emellett volt még 9 lepattanója, 10! kiharcolt faultja, és 4 gólpassza is. Mérkőzésről mérkőzésre rendre tripla-dupla közeli átlagokat hoz, ezzel is bizonyítva sokoldalúságát. Miroslav Radenkovic is extra volt a palánkok alatt! A nyírségiek új centere ezen a mérkőzésen debütált, és rögtön egy dupla-duplával jelentkezett! 14 pont 13 lepattanó (4 támadópattanó), és volt 4 szerzett labdája is. Csapatkapitányunk, Nagy Krisztián is alaposan bekezdett az elején, a mérkőzés végén 14 egységet számolhattak a neve mellett 60%-os triplázással (3-5), az ő jó játéka is elengedhetetlen volt. Marko Kolarics 10 pontig jutott, emellett leszedett 6 lepattanót és volt 3 szerzett labdája is, mezőny munkában kiemelkedőt nyújtott. Hozzá kell viszont tenni, hogy minden pontját a lehető legfontosabb pillanatban szerezte, amely egy ilyen végletekig kiélezett mérkőzésen nagyon fontos. Nikola Vaszojevics is hasznosan játszott, bár „csak” 7 pontot szerzett, de emellett ő is leszedett 4 lepattanót, és volt 3-3 kiharcolt faultja és gólpassza is. Csapatunk irányítója, Szavics Brane hat gólpasszal, és fontos pillanatokban dobott duplákkal zárta a mérkőzést. Emellett jól irányította a csapatot, és védekezésben is folyamatosan tapadt ellenfeleire. De mindenki, aki a pályára lépett, hozzátudott tenni a mérkőzés megnyeréséhez.

Csapatszinten bár 3-al több eladott labdája volt a nyírségieknek (15-12), viszont 5-el több szerzett labdája volt Szavicséknak (12-7). A lepattanó párharcban is a fehérvári csapat fölé tudtak kerekedni a nyíregyházi játékosok (39-33) , és ami a csapatjátékot abszolút tükrözi, hogy 8-al több gólpassza volt Sitku Ernő csapatának (15-7). A Marso Nyíregyházi KK csapata teljesen megérdemelt győzelmet aratott, és készülhet a Jászberény elleni, szombati idegenbeli mérkőzésre.

NYKK - Fehérvár
Miroslav Radenkovic jó játékkal debütált a Marso NYKK csapatában! Fotó: Saliga Péter

Csapatunk tehát március 7.-én, szombaton 18.00-kor zárja le az alapszakaszt, akkor a Jászberény vendégei lesznek a nyírségiek. A középszakasz további menetéről, és időpontjairól a jövő héten kaphatnak majd kedves szurkolóink itt, az nykk-hu-n illetve csapatunk facebook oldalán. 

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: kosarsport.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki