NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Helmeczi: Kemény mérkőzésre, de győzelemre számítok!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának hatodik fordulójához érkeztünk, ahol csapatunk, a Marso Nyíregyházi KK Budapesten, a MAFC csapatánál vendégeskedik szombaton.

Csapatunk az előző héten nem játszott az aktuális fordulóban, így gyakorlatilag két hét telt el a Kaposvári fellépés után. A nyírségiek főként az erőnlétre fektették a hangsúlyt, és természetesen a hét elejétől kezdve már a soron következő, MAFC elleni találkozóra összpontosítanak.

A MAFC jelenleg 0-5-ös mérleggel a tabella utolsó helyén tanyázik. Legutóbb Kecskeméten szenvedtek tizenöt pontos vereséget, s bár a második félidőt megnyerték, de az elsőben összeszedett tetemes előnyre tudott vigyázni Ivkovics csapata. Csapatukban két légiós található, Hunter és Toutziarakisz személyében. Kettejük közül inkább Toutziarakisz emelhető ki a palánkok alatt, jó százalékkal, és hasznos statisztikai mutatókkal bír mérkőzésről mérkőzésre. A magyarok közül pedig Lakosa Zsolt az, aki pontokban és játékban is hasznos tagja tud lenni a csapatnak. Mellette pedig tehetséges fiatalok, köztük Timkó Norbert szerepel még a MAFC-ban. S bár Kecskeméten egy sima vereségbe szaladtak bele, az ezt megelőző fordulóban nagyon szoros összecsapáson maradtak alul Szegeden, tehát egyáltalán nem lebecsülendő csapatról beszélünk, pláne saját közönsége előtt. Ebben a bajnokságban kimondhatjuk, idegenben senki sem mehet száz százalékra.

Csapatunk szerb játékosa, Rados Vukolic szerint meg kell, hogy mutatkozzon a két hét gyakorlás a csapat játékán.

„Tőlem, és a csapattól elvárható, hogy jó csapatjátékot játsszunk, és látva, hogy mennyit gyakoroltunk az elmúlt két hétben, elvárható tőlünk egy jó meccs, és reméljük, nyerni tudunk Budapesten!”

Helmeczi András szerint is volt idő feltérképezni ellenfelüket, kemény meccsre, de győzelemre számít Budapesten.

„A múlt héten pörgős, futós edzéseink voltak, hisz nem volt hétvégén mérkőzésünk. Így mindenki kitudta hozni magából a maximumot, hogy felkészüljünk az előttünk álló mérkőzésekre. Hétfőtől azonban már teljes gőzzel a MAFC elleni hétvégi meccsünkre készülünk. Úgy érzem, edzőink jól feltérképezték az ellenfelet, most már csak rajtunk áll a dolog, hogy megtudjuk valósítani azt, amit kérnek tőlünk. Biztos vagyok benne, hogy a javarészt fiatalokból álló MAFC mindent meg fog tenni a győzelemért hazai pályán. Nekünk nyugodtan kell játszani, és a saját játékunkat kell játszani. Nem szabad idegeskedni, és kapkodni, ahogy tettük azt Kaposváron. Kemény mérkőzésre számítok, de természetesen nyerni megyünk Budapestre!”

Csapatunk tehát szombaton, 16.00-kor lép pályára Budapesten!

Szurkoljunk nekik, hogy győzelemmel térjenek haza!

HAJRÁ NYÍREGYHÁZA!!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

A negyedik helyen az NYKK

A Soproni Tigrisek megtartották veretlenségüket a magyar kerekesszékes kosárlabda bajnokság IV. fordulójában, amelyet április 14-én, vasárnap Székesfehérvárott az MKOSZ edzőközpontjában rendeztek.  A Nyíregyházi Kosárlabda Klub

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a 2023/2024-es kiemelt MSOSZ-MKOSZ kosárlabda bajnokságot a Nyíregyházi Kosárlabda Klub gárdája, amely így a II. divízióban az ezüstérmet szerezte

Regionális kadett bajnokság, U16

DSI “A” Debrecen – NYKK EÖTVÖS: 50-73 (15-13; 7-21; 19-26; 9–13) Nykk: Szurovcsák 14; Homonyik 0; Kéninger 3/3; Hibján 25/3; Orosi 26; Csere: Kovács 5/3;