NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Vereség a Jászberény otthonában

A Magyar Bajnokság alapszakaszának záró fordulójában a Marso Nyíregyházi KK csapata idegenben lépett pályára a FAIRIUM-JKSE csapatának vendégeként, a tét az alapszakasz 10. helye volt.

Jászberényi KSE–Marso-Nyíregyháza KK 90–69 (25–20, 16–15, 21–14, 28–20)

Jászberény, 500 néző, v.: Cziffra, Makovsky, Rácz Zs.

Jászberény: Ware 25/12, Horváth Á. 11/9, Kerpel-Fronius 14/6, Cseh 13, Dramicsanyin 23/6. Csere: Sonyák 2, Szögi 2, Mladenovics, Nárai, Szappanos, Répási. Edző: Bencze Tamás.

NYKK: Savic 5/3, Taylor 17, Vaszojevics 11/3, Nagy K. 5, Kolarics 4. Csere: Radenkovics 21, Molnár M. 4, Helmeczi 2, Kósa T., Czura. Edző: Sitku Ernő.

Az első negyedben, főként a jó tripla dobásoknak köszönhetően, Ware és Horváth Ákos révén vezettek a hazaiak, ám a nyírségiek centere, Radenkovic ekkor megállíthatatlan volt, és ontotta a kosarakat a palánk alatt. Öt ponttal vezettek az első játékrész után a jászberényiek.

A második negyedben sikerült felzárkóznia Sitku Ernő csapatának, ám Ware és Dramicsanyin révén sikerült tíz ponttal meglépnie a házigazdáknak (37-27). A félidő hajrája Szavicséknak sikerült jobban, így még belátható távolságban voltak két negyedet követően. 41-35

NYKK - Fehérvár
Kezdődhet a középszakasz a Marso NYKK számára! Fotó: Saliga Péter

A harmadik negyedet Horváth Ákos triplája indította, és bár a harmadik negyed közepéig jól tartotta magát a nyíregyházi csapat, a negyed végére már tizenhárom pontos különbség alakult ki a csapatok között. 62-49

A záró etap már a Jászberény csapatáról szólt, sorra szerezték a kosarakat, és megnyugtató előnyt sikerült kiharcolniuk, végül pedig behúzták a győzelmet, amellyel eldőlt, hogy az alapszakaszt a 11. helyen zárja a Marso NYKK csapata.

A végeredmény tehát: FAIRIUM-Jászberényi KSE – Marso NYKK 91-69

Bencze Tamás, a FAIRIUM JKSE vezetőedzője: Megfelelően sikerült felkészülnünk a mérkőzésre, pedig tartottam tőle, hogy nagyon fáradtak leszünk, hiszen ez volt egy hét alatt a harmadik találkozónk. Amit elterveztünk, megvalósítottuk, megérdemelten győztünk. Köszönöm a fiúknak ezt a névnapi győzelmet.

Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője: Ilyen dobószázalékkal nem lehet mérkőzést nyerni. A húsz triplakísérletünkből csak az utolsó kettő volt jó, amikor már eldőlt a mérkőzés. Három kemény meccsen vagyunk túl, megyünk tovább, készülünk a rájátszásra.

Kedves szurkolóink, a középszakasz menetéről a következő héten kaphatnak bővebb tájékoztatást honlapunkon, illetve csapatunk facebook oldalán.

HAJRÁ NYKK!


Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: bb1.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki