NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Székesfehérváron játszik felkészülési mérkőzést csapatunk!

Sitku Ernő és csapata a mai napon, 18.00-tól az Alba Fehérvár csapata vendégeként lépnek pályára Székesfehérváron. Az előző héten, Nyíregyházán megrendezett torna keretein belül már találkozott egymással a két csapat, akkor vereséget szenvedtek Nagy Krisztiánék, amelyért minden bizonnyal vissza szeretnének vágni a mai felkészülési mérkőzésen.

Az előző héten rendezték meg ugyanis a II. Nyíregyháza Nagydíj A Sunshine FM Kupáért elnevezésű tornát, amelyen a házigazda nyírségieken kívül a szlovák Svit, az Alba Fehérvár, illetve a Jászberényi KSE vett részt. A torna látványos, és drámai mérkőzéseket hozott. Gondolva itt a Marso Nyíregyháza KK és a BK Iskra Svit meccsére, amely kétszeri hosszabbítást hozott. A tornát végül az Alba Fehérvár gárdája nyerte, meggyőző játékkal, megérdemelten.

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyháza KK vezetőedzője szerint az egyéni érdekek háttérbe szorítása lenne a kulcsmomentum: „Azért jobb nyerni, mint veszíteni, ez kétségtelen, ráadásul ezen a tornán kiütköztek azok a hibáink, amelyektől tartottam előre is. Ezek közül az a legfőbb, hogy az egyéni érdekeket nem mindig tudjuk a csapatérdek mögé helyezni. Pedig a legfontosabb mindig az lenne, hogy a csapat nyerjen, hogy ki játszik jól, az másodlagos. A másik gondot az okozta, hogy a tesztelt amerikai játékos, Joe Prophet egy edzéssel és egy dobóedzéssel a háta mögött szállt be a csapatba, így amikor ő a pályán volt, kevésbé tudtuk alkalmazni azokat a taktikai elemeket, amelyek máskor már jól működtek. Az ő sorsát még nem döntöttük el, néhány edzésen még köztünk marad, aztán foglalunk állást a jövőjével kapcsolatosan.

Nagy Krisztián meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülési időszakban! Fotó: szon.hu (Csáki Szilárd)
Nagy Krisztián meggyőző teljesítményt nyújtott a felkészülési időszakban! Fotó: szon.hu (Csáki Szilárd)

A tornán kiválóan teljesítő, illetve a legjobb nyíregyházi játékosnak megválasztott Nagy Krisztián szerint sokkal fegyelmezettebben kell játszaniuk a további mérkőzéseiken: „Természetesen sajnáljuk a három vereséget. Ettől függetlenül szerintem megmutatkoztak pozitív dolgok is a játékunkban. Látszik, hogy ha fegyelmezetten játszunk, esetleg mi próbáljuk meg gyorsítani a játékot, és nem felállt védelem ellen próbálunk mindent megoldani, akkor jobban megy a csapatnak. A mérkőzésről annyit, hogy a Jászberény ellen többet lett forgatva a csapatunk, és végül ezt kihasználta az ellenfelünk. Ez egy nyerhető meccs lett volna, akárcsak a Svit elleni. Talán a legjobban a tőlük elszenvedett vereség fáj, mert ellenük kétszeres hosszabbítás után nem sikerült nyernünk. Az Alba ellen nagyon jól kezdtünk, de sajnos védekezést váltottak, amire már nem tudtunk jól reagálni. Pozitívnak tartom azt is, hogy a fiatalok helyenként egészen jó játékot nyújtottak, és megmutatták, hogy lehet rájuk építeni a jövőben.

Ami bizonyos, hogy minden csapat számára elérkezett a véghajrá a felkészülési időszakban. Ami már biztos, hogy a Marso Nyíregyházi KK csapata, október 11.-én, szombaton 15.30 perckor kezdi meg bajnoki szereplését hazai pályán, akkor a Zalakerámia ZTE KK csapata látogat a Bujtosi Szabadidő Csarnokba.

Minden kedves szurkolónkat szeretettel várjuk bajnoki nyitányunkra is!

Hajrá Nyíregyháza!

Forrás: kezdo5.hu illetve bb1.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki