NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Sitku: tudatosan kell használni az előnyeinket a pályán!

A Marso Nyíregyháza KK csapata szerda este, magabiztos győzelmet aratott a tabellán jóval előkelőbb helyen lévő Kaposvári KK ellen.

Mint ismert, csapatunk 16 ponttal, 84-68 arányban győzte le a Kaposvári KK csapatát, amely igen jó helyen áll a tabellán, ám minden bizonnyal lelkileg nem tett jót nekik a sima, hazai Kecskemét elleni vereség. Ám annál jobban esett lelkileg a nyírségi csapatnak ez a hazai győzelem, amely sikerrel megszerezte ötödik győzelmét a bajnokságban Sitku Ernő csapata, aki szerint tudni kell tudatosan kihasználni előnyeit a csapatnak a pályán.

kriszo meccsdonto triplaja
Nagy Krisztián triplával indult mindkét félidő! Fotó: Szabolcs Online

„Azt kellene elérnünk, hogy tudjuk megfelelőképp, tudatosan használni az előnyeinket a pályán, és türelmesen megjátszani, és kialakítani azokat a helyzeteket, amelyekből sokkal előnyösebb szituációkban tudunk kosárra törni. Úgy gondolom, hogy jobban akarta a győzelmet a Nyíregyháza, mint ahogy azt az eddigi mérkőzéseken tette. Az első pillanattól kezdve úgy jöttünk ki, ahogyan kell. A védekezésünk, ha nem is hibátlan, de kemény volt az első pillanattól kezdve, és remélem, hogy tanultak ebből a srácok, és látják, hogy ez vezet csak eredményhez. Azt nagyon sajnálom, hogy a harmadik negyed végén, negyedik negyed elején picit beleültünk a mérkőzésbe, és úgy gondoltuk talán, hogy már megnyertük a találkozót. Soha nem lehet! Ebből is kell tanulnunk, nem szabad megengednünk magunknak, hogy a biztos vezetés tudatában bizonyos védekezéseket, és támadásokat könnyelműen oldunk meg. Összességében azonban nagyon örülök a győzelemnek, és remélem, hogy egy picit stabilabban, szervezettebben tudunk ezentúl játszani a mérkőzéseken.”

És ha a számokat nézzük, 33-28-ra nyerte csapatunk a lepattanócsatát, amelyből Nermin Hujdurovic egymaga tízet vállalt (nem mellesleg tripla duplát ért el, 30pont-10lepattanó-10kiharcolt fault), illetve Marko Kolarics 11-et, aki rendkívül hasznosan kosárlabdázott, fontos triplák, és 8! támadólepattanó került a neve mellé. Az egész mérkőzést tekintve 17 gólpasszt osztottak szét a srácok egymás közt, ami a csapatmunkát dicséri. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a csapat!

Kedves szurkolóink, mint az a mérkőzés után is elhangzott, csapatunk új időpontban, csütörtökön (Január 29.-e) fogadja majd a MAFC gárdáját, este 18.00-tól, amelyre sok szeretettel várunk minden szurkolót, sportbarátot, ünnepeljünk újra együtt sikert a csapattal!

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki