NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Sitku: tudatosan kell használni az előnyeinket a pályán!

A Marso Nyíregyháza KK csapata szerda este, magabiztos győzelmet aratott a tabellán jóval előkelőbb helyen lévő Kaposvári KK ellen.

Mint ismert, csapatunk 16 ponttal, 84-68 arányban győzte le a Kaposvári KK csapatát, amely igen jó helyen áll a tabellán, ám minden bizonnyal lelkileg nem tett jót nekik a sima, hazai Kecskemét elleni vereség. Ám annál jobban esett lelkileg a nyírségi csapatnak ez a hazai győzelem, amely sikerrel megszerezte ötödik győzelmét a bajnokságban Sitku Ernő csapata, aki szerint tudni kell tudatosan kihasználni előnyeit a csapatnak a pályán.

kriszo meccsdonto triplaja
Nagy Krisztián triplával indult mindkét félidő! Fotó: Szabolcs Online

„Azt kellene elérnünk, hogy tudjuk megfelelőképp, tudatosan használni az előnyeinket a pályán, és türelmesen megjátszani, és kialakítani azokat a helyzeteket, amelyekből sokkal előnyösebb szituációkban tudunk kosárra törni. Úgy gondolom, hogy jobban akarta a győzelmet a Nyíregyháza, mint ahogy azt az eddigi mérkőzéseken tette. Az első pillanattól kezdve úgy jöttünk ki, ahogyan kell. A védekezésünk, ha nem is hibátlan, de kemény volt az első pillanattól kezdve, és remélem, hogy tanultak ebből a srácok, és látják, hogy ez vezet csak eredményhez. Azt nagyon sajnálom, hogy a harmadik negyed végén, negyedik negyed elején picit beleültünk a mérkőzésbe, és úgy gondoltuk talán, hogy már megnyertük a találkozót. Soha nem lehet! Ebből is kell tanulnunk, nem szabad megengednünk magunknak, hogy a biztos vezetés tudatában bizonyos védekezéseket, és támadásokat könnyelműen oldunk meg. Összességében azonban nagyon örülök a győzelemnek, és remélem, hogy egy picit stabilabban, szervezettebben tudunk ezentúl játszani a mérkőzéseken.”

És ha a számokat nézzük, 33-28-ra nyerte csapatunk a lepattanócsatát, amelyből Nermin Hujdurovic egymaga tízet vállalt (nem mellesleg tripla duplát ért el, 30pont-10lepattanó-10kiharcolt fault), illetve Marko Kolarics 11-et, aki rendkívül hasznosan kosárlabdázott, fontos triplák, és 8! támadólepattanó került a neve mellé. Az egész mérkőzést tekintve 17 gólpasszt osztottak szét a srácok egymás közt, ami a csapatmunkát dicséri. Összességében teljesen megérdemelt győzelmet aratott a csapat!

Kedves szurkolóink, mint az a mérkőzés után is elhangzott, csapatunk új időpontban, csütörtökön (Január 29.-e) fogadja majd a MAFC gárdáját, este 18.00-tól, amelyre sok szeretettel várunk minden szurkolót, sportbarátot, ünnepeljünk újra együtt sikert a csapattal!

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

U16 Edzőmérkőzés:

NYKK EÖTVÖS – Nyíregyházi Sportcentrum: 57-60 (20-6; 21–19; 10-13; 6-13) Nykk: Szurovcsák 2; Kéninger 4; Kovács 3/3; Hibján 22/3; Orosi 20; Csere: Tara 6/3; Gincsai

U14 edzőmérkőzés:

NYKK EÖTVÖS – Nyíregyházi Sportcentrum: 73-54 (16-13; 12-11; 21-27; 24-13) Nykk: Gyurcsán 12; Kozma 17; Molnár Á 2; Reszler 0; Szarka 2; Csere; Vascsák 10;