NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Parádés támadójáték, győzelem a ZTE ellen!

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának második fordulójában a Marso Nyíregyházi KK csapata újra hazai pályán lépett parkettre, az ellenfél ezúttal a Zalaegerszeg volt.

Marso NYKK – Zalakerámia ZTE KK 100-87 (26-23, 21-24, 25-17, 28-23)

Középszakasz, Alsóház, 2. forduló.
Bujtosi Szabadidő Csarnok,
V.: Benczur T., Gorka Sz., Hervay T., (Valovics I. Dr.)

NYKK: SZAVICS 13/9, TAYLOR 39/12, Vaszojevics 10/3, Nagy K. 9/3, KOLARICS 18/6. Csere: Kósa T. 10/6, Molnár M. -, Radenkovics -, Lajsz 1, Helmeczi -.

ZTE: Dzambics 9/6, Fekete 10/6, Mohácsi 9/9, CSOHADAREVICS 24/3, Tamir 4. Csere: Lekli 12, Czinger 1, Velkey 9/9, Darling 9/6, Kis -, Kertész -.

Nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a nyírségiek számára a mérkőzés, hiszen betegségek sújtották a csapatot a héten, ennek ellenére jól kezdett a hazai csapat. Ronnie Taylor előbb egy középtávolit majd egy távolit hintett be, ám hamar kapcsoltak a zalaiak, és és Csohadarevics pontjainak köszönhetően már néggyel ment a ZTE (8-12). A negyed közepétől pedig valóságos dobópárbaj alakult ki, Kolarics és Taylor hárompontosai viszont az első negyed végére már három pontos hazai vezetést eredményezett. 26-23

A második negyedben folyamatosan zárkózott a zalai csapat, ám Taylor mellé megérkezett a pontgyártásban Nagy Krisztián, és Nikola Vaszojevics is, és Szavics Brane is pazarul irányította a társakat, ennek ellenére a ZTE sem lassított, újra öt ponttal léptek el (42-47), amit a negyed végére kiegyenlítettek Kósa Tamásék, így egállal mehettek Nagyszünetre a csapatok. 47-47

nykk zte 5
Ronnie Taylor extra meccset játszott a ZTE ellen! Fotó: Saliga Péter

Ha valakinek jót tett a nagyszünet, az szemmel láthatóan a hazai csapat volt, hiszen villámrajtot vettek a harmadik negyed elején. Ronnie Taylor nem akart lassítani a pontgyártásban, az ő pontjai egy 11-0-ás etaphoz segítették a nyíregyházi csapatot (58-47). A negyed, és a mérkőzés azonban Velkey János tripláinak köszönhetően még nem úszott el a Zalaegerszegnek, és nyolc pontos hazai fórral vágtak neki a záró etapnak a nyírségiek. 72-64

A negyedik negyed eleje is tartott izgalmakat, Mohácsi triplája hét pontra zárkóztatta a vendégeket (77-70), ám ekkor ismét beindult a ponthenger a Bujtosiban, Kósa Tamás extra kosarai is kellettek ahhoz, hogy a végén már a 100 pontnak örülhessen a hazai publikum, amely Nikola Vaszojevics két büntetőjének köszönhetően meg is lett, így végül értékes győzelmet aratott a Marso Nyíregyházi KK csapata.

A végeredmény tehát: Marso Nyíregyházi KK – Zalakerámia ZTE KK 100-87

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyházi KK vezetőedzője: Úgy gondolom, hogy egy csodálatos győzelmet arattunk, és a csodálatos jelző nem túlzás. Nagyon nehéz körülmények között készültünk erre a mérkőzésre, hiszen páran sérüléssel és betegséggel bajlódtak a hét során. Ennek köszönhetően mindenki jobban küzdött, és úgy jött ki, hogy megpróbálja segíteni a csapatot. Szükség van az olyan teljesítményekre is, mint amit például Kósa Tamás mutatott padról beszállva.Az előző héten túlságosan nagy nyomás alatt játszottunk, ma pedig egy könnyű, felszabadult játékot mutatott a csapat. Gratulálok a fiúknak!

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: Az én filozófiám szerint három részből áll a kosárlabda. Támadás, védekezés, és lepattanózás. Az utóbbi két-három hónapban talán a legjobb meccsünk volt, ami a támadójátékot illeti, figyelembe véve hogy vannak sérült játékosaink. Ilyen védekezéssel nem sok keresni valónk lesz a továbbiakban. Gratulálok a Nyíregyházának!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

A 8. helyen végeztünk

A 8. helyen végzett a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a C-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink az utolsó játéknapon Örményországtól szenvedtek vereséget. A szeptember 17-24-e között Szarajevóban