NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Nagyszerű meccsek a Sallai Emléktornán

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub 2023.augusztus 24. és 26. között az idén már harmadik alkalommal rendezte meg a Sallai József Emléktorna Nemzetközi Fiú Utánpótlás Kupát Nyíregyházán, az U16 korosztályban.

A tornán két külföldi csapat mellett (CSM Oradea, MBA Prievidza) két nemzeti kosárlabda akadémiai csapat (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia, DEAC Kosárlabda Akadémia), kettő MKOSZ által akkreditált kosárlabda Akadémia (Vasas Kosárlabda Akadémia, Szolnoki Kosárlabda Akadémia) és két helyi sportszervezet csapata (Nyíregyházi Sportcentrum, NYKK Eötvös) vett részt.

A rangos nemzetközi sportrendezvény célja a bajnoki szezon előtti játék és versenyzési lehetőség biztosításán kívül, a nemzetközi sportkapcsolatok erősítése és fenntartása volt, különös tekintettel a határon túli magyarság lakta területeken működő sportszervezetekre. 

A torna évről, évre történő megrendezésével Sallai József családja, valamint a szervező Nyíregyházi Kosárlabda Klub ismét méltóképpen emlékezett meg a nyíregyházi fiú utánpótlás-kosárlabdázás megteremtőjéről, legeredményesebb pedagógus-edzőjéről Sallai Józsefről.

A három nap alatt az első három helyezett csapat ( Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia, Vasas Kosárlabda, DEAC Kosárlabda Akadémia) kiemelkedett a mezőnyből, a többi öt résztvevő közel azonos játékerőt képviselt a tornán.

Valamennyi csapat hősiesen állta a nem mindennapi hőség megpróbáltatásait, és a második nap délelőttjén a nagy részük feltöltődésképpen meglátogatta a világhírű Nyíregyházi Állatparkot.

Külön emelte a mérkőzések színvonalát és sportszerűségét, hogy azokon három nemzetközi (FIBA) minősítésű hazai kosárlabda játékvezető (Goda László, dr. Mészáros Balázs, Makrai Márton) is közreműködött.

Megtisztelte a torna rendezvényeit a térség országgyűlési képviselője dr. Vinnai Győző, valamint az MKOSZ Szakmai és Utánpótlás Bizottságának elnöke, az MKOSZ elnökségének tagja Mészáros Zalán.

A Sallai József Emléktorna szervezői köszönetet mondanak a torna támogatóinak, akik az alábbiak voltak: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége,Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kosárlabda Szövetség, LEGO Manufacturing Kft., GOF Hungary Kft.,Torma Pince (Eger).

Külön köszönjük, hogy az idén már harmadszor segítette munkánkat a torna fővédnöke Halkóné dr. Rudolf Éva a Nyíregyházi Egyetem kancellárja, Önkormányzati Képviselő.

A torna végső sorrendje:

1. Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia

2. DEAC Kosárlabda Akadémia

3. Vasas Kosárlabda Akadémia

4. Szolnoki Kosárlabda Akadémia

5. MBA Prievidza

6. CSM Oradea

7. Nyíregyházi Sportcentrum

8. NYKK Eötvös

A torna legsportszerűbb csapata a Nyíregyházi Sportcentrum csapat lett.

A torna külön díjazottjai csapatonként:
– Baráth Titusz (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia)

                                     – Sándor Csanád (DEAC Kosárlabda Akadémia)

                                     – Korompay Hunor (Vasas Kosárlabda Akadémia)

                                     – Rónyai Barnabás (Szolnoki Kosárlabda Akadémia)

                                     – Skandik Peter (MBA Prievidza)

                                     – Doba David (CSM Oradea)

                                     – Szabó Ákos (Nyíregyházi Sportcentrum)

Az NYKK Eötvös csapatából senki nem érdemelt különdíjat.

A torna legjobb játékosa (MVP): Albert Dániel (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia)

A torna legjobb edzője: Mócsai Milán (Budapesti Honvéd Kosárlabda Akadémia)

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki