NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Nagy Krisztián: még koncentráltabban kell játszanunk!

A szombati nap játssza második mérkőzését a bajnokságban a Marso Nyíregyházi KK csapata, este 18.00-kor, az EGIS Körmend csapata látogat a Bujtosi Szabadidő Csarnokba.

Az előző, zalaegerszegi mérkőzésen, ha a dobás nem is ment olyan jól hazai nevelésű, a nyáron visszatért játékosunknak, és csapatkapitányunk, Nagy Krisztiánnak, oroszlánrészt vállalt a győzelemből, hisz nem kevesebb, mint tíz lepattanót szerzett, harcosan védekezett, és labdákat szerzett. Őt kérdeztük a mérkőzés előtti nap, mit vár a meccstől.

A múlt héten egy rendkívül fegyelmezett, és taktikus játékkal győztétek le nagyon simán a Zalaegerszeget, hogyan élted meg a pályán a történéseket?

Nagy Krisztián: „A meccs elején nem gondoltam volna, hogy ilyen végeredmény születik. Abból a szempontból nem tartom reálisnak, hogy a Zalaegerszeg összetört az utolsó negyedben, nekünk minden sikerült, nekik pedig semmi. Nagyon örülök annak, hogy sikerrel kezdtük a szezont, és remélem, hogy tudjuk folytatni tovább.”

Most szombaton egy szintén nagy múltú klub, az EGIS Körmend csapata látogat Nyíregyházára, amely jelentősen átalakult a nyáron, mit vársz ettől a mérkőzéstől?

Nagy Krisztián: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ismét egy nagyon jó gárdát rakott össze a körmendi vezetés. Honosított játékosokkal, magyar válogatottakkal, és nagyon jó légiósokkal fognak felállni ellenünk. Remélem, hogy a szurkolók, és a hazai pálya megint a mi oldalunkra tudja billenteni a mérleget. De abból a szempontból még koncentráltabban kell játszanunk, hogy a Körmend mínusz húszról is pár perc alatt fel tud állni, úgy hogy remélem, hogy nyerünk, de nagyon nehéz meccsre számítok.”

Végezetül mit üzennél a szurkolóknak?

Nagy Krisztián: „Nagyon jó hangulatot teremtettek nekünk az első mérkőzésen, nagyon örülnénk neki, ha még többen lennének, de legalább ennyi ember jöjjön el, és biztassanak minket, mert nagyon nagy szükségünk van rá.”

A felnőttek mérkőzése tehát holnap, azaz szombati nap 18.00-kor fog kezdődni, amelyet 15.30-kor az U21-es mérkőzés előz majd meg.

Minden kedves szurkolónkat szeretettel várjuk!

HAJRÁ NYKK!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki