NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Nagy Krisztián: még koncentráltabban kell játszanunk!

A szombati nap játssza második mérkőzését a bajnokságban a Marso Nyíregyházi KK csapata, este 18.00-kor, az EGIS Körmend csapata látogat a Bujtosi Szabadidő Csarnokba.

Az előző, zalaegerszegi mérkőzésen, ha a dobás nem is ment olyan jól hazai nevelésű, a nyáron visszatért játékosunknak, és csapatkapitányunk, Nagy Krisztiánnak, oroszlánrészt vállalt a győzelemből, hisz nem kevesebb, mint tíz lepattanót szerzett, harcosan védekezett, és labdákat szerzett. Őt kérdeztük a mérkőzés előtti nap, mit vár a meccstől.

A múlt héten egy rendkívül fegyelmezett, és taktikus játékkal győztétek le nagyon simán a Zalaegerszeget, hogyan élted meg a pályán a történéseket?

Nagy Krisztián: „A meccs elején nem gondoltam volna, hogy ilyen végeredmény születik. Abból a szempontból nem tartom reálisnak, hogy a Zalaegerszeg összetört az utolsó negyedben, nekünk minden sikerült, nekik pedig semmi. Nagyon örülök annak, hogy sikerrel kezdtük a szezont, és remélem, hogy tudjuk folytatni tovább.”

Most szombaton egy szintén nagy múltú klub, az EGIS Körmend csapata látogat Nyíregyházára, amely jelentősen átalakult a nyáron, mit vársz ettől a mérkőzéstől?

Nagy Krisztián: „Nagyon nehéz mérkőzésre számítok, hiszen ismét egy nagyon jó gárdát rakott össze a körmendi vezetés. Honosított játékosokkal, magyar válogatottakkal, és nagyon jó légiósokkal fognak felállni ellenünk. Remélem, hogy a szurkolók, és a hazai pálya megint a mi oldalunkra tudja billenteni a mérleget. De abból a szempontból még koncentráltabban kell játszanunk, hogy a Körmend mínusz húszról is pár perc alatt fel tud állni, úgy hogy remélem, hogy nyerünk, de nagyon nehéz meccsre számítok.”

Végezetül mit üzennél a szurkolóknak?

Nagy Krisztián: „Nagyon jó hangulatot teremtettek nekünk az első mérkőzésen, nagyon örülnénk neki, ha még többen lennének, de legalább ennyi ember jöjjön el, és biztassanak minket, mert nagyon nagy szükségünk van rá.”

A felnőttek mérkőzése tehát holnap, azaz szombati nap 18.00-kor fog kezdődni, amelyet 15.30-kor az U21-es mérkőzés előz majd meg.

Minden kedves szurkolónkat szeretettel várjuk!

HAJRÁ NYKK!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Kosárpalánta bajnokság, 1. forduló, Nyíregyháza

November 25-én, szombaton a nyíregyházi BEM Iskola tornacsarnokában rendezték a Kosárpalánta bajnokság 1. fordulóját, ahol a fiatal kosarasok ügyességből, gyorsaságból, küzdőképességből vizsgáztak. Fantasztikus volt a

Edzőmérkőzések

NYKK EÖTVÖS – Ungvár: 62-109 (10-17; 17-28; 24-25; 11-39) Nykk: Gyurcsán 7; Kozma 0; Szrogh 2; Miskolci 0; Szarka 16; Csere: Vascsák 4; Lekka 2;