NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Molnár Marcell: nehéz megtalálni a ritmust a MAFC ellen!

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának újrajátszott mérkőzésén léptek pályára a csapatok, ahol a Marso NYKK a MAFC csapatát látta vendégül a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Az NYKK munkáját a Szerencsejáték Zrt támogatta

A Marso Nyíregyházi KK csapata a tegnapi napon ha nehezen is, de 74-72 arányban legyőzte a MAFC csapatát, amellyel matematikailag is biztossá vállt, hogy a Marso NYKK nem kerülhet a kiesőjelöltek közé, a még hátralévő fordulók eredményeitől függetlenül.

A tegnapi sikernek Molnár Marcell személyében ismét volt egy, a padról remekül beszálló, ráadásul hazai nevelésű fiatal, aki nagyot lendített a csapat szekerén, akkor, amikor kellett. 14 ponttal zárt, emellett szerzett két labdát is pályán töltött 15 perce alatt. Molnár Marcell szerint nagyon nehéz a MAFC ellen játszani.

„A MAFC csapata ellen valamiért mindig nehéz mérkőzést játszunk, nehéz megtalálni a ritmust ellenük – kezdte Molnár Marcell -.  Ez most is így volt. Egyszer tudtunk csak meglépni a gyorsindításoknak köszönhetően, de védekezést váltott a MAFC, és nem igazán ment a így közelebb tudtak kerülni hozzánk, de szerencsére az előnyünk kitartott a végéig.”

NYKK - MAFC
Molnár Marcell remek teljesítményt nyújtott a MAFC ellen! – Fotó: Saliga Péter

Láthatóan még több játéklehetőséget kaptok mérkőzések óta Kósa Tamással, és több rádobásotok is van az utóbbi hetekben. Ez tudatos Sitku Ernő részéről, kér is titeket, hogy merjetek vállalkozni?

„Igen, mindig mondja hogy bátran vállalkozzunk, de nekünk fiataloknak elsődleges feladatunk az, hogy védekezésben „meghaljunk” a pályán. Aztán természetesen ha támadásban helyzetbe kerülünk, azt próbáljuk kihasználni.”

Minden edzésen láthatóan nagyon odateszitek magatokat, milyen Sitku Ernővel és Siska Jánossal együtt dolgozni? Pláne így, hogy maximális a bizalom felétek.

„Úgy gondolom, hogy a pályán kívül is jól megértjük egymást Ernővel és Janival, így a pályán is sokkal könnyebb a munka. Minden egyes mérkőzésre jól felkészítenek minket, utána már csak rajtunk múlik, hogy megháláljuk-e a bizalmat.”

Reméljük hogy melléjük egyre több fiatal nyíregyházi tehetség csatlakozik majd a jövőben, és bizonyíthatják tehetségüket a felnőtt csapatban is.

Ám a következő bizonyítási lehetőség a csapatnak sincs messze, hiszen szombaton 16.00-kor szintén bajnoki mérkőzésen lép pályára, ahol a fővárosban, a MAFC vendégei lesz a Marso NYKK csapata. Míg hazai pályán, legközelebbi bajnoki mérkőzését április 8.-án, 18.00-kor játsszák a nyírségiek, ahol az ellenfél a FAIRIUM Jászberényi KSE csapata lesz. 

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu


A Nyíregyházi Kosárlabda Klubbot a Szerencsejáték Zrt támogatta

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki