NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Magabiztos győzelem a Kaposvár ellen!

Megszakította hazai vereségsorozatát a Marso NYKK csapata, amely szerdán, hazai pályán verte magabiztosan, és végig vezetve a Kaposvár gárdáját.

Marso-Nyíregyháza KK–Kaposvári KK 84–68 (21–19, 24–17, 23–21, 16–11)
Bujtosi csarnok, 500 néző, v.: Cziffra, Szabó G., Vida B.

NYKK: Savic 4, Taylor 16, Nagy K. 6/6, Kolarics 15/9, Hujdurovic 28. Csere: Garner 5/3, Helmeczi 5, Lajsz 5/3, Molnár M. Edző: Sitku Ernő.

Kaposvár: Frazier 10/6, Fodor M. 9, Raivio 20/6, Hendlein 10, Spica 6. Csere: Grebenár 3, Jancsikin 8/6, Horváth M., Benke 2. Edző: Fekete Ádám.

Kipontozódott: Spica (37. perc).

A tabellán hat hellyel a Kaposvár mögött tanyázó nyírségi csapat kezdte jobban a meccset, agresszív védekezés, és pontos támadójáték jellemezte ezt a játékrészt, amely két pontos hazai vezetéssel zárult. Hujdurovic tarthatatlan volt ezen időszakban!

A második negyedben nem változott a játék képe, Marko Kolarics extra támadópattanói, és Ronnie Taylor kosarainak köszönhetően fokozatosan lépett el ellenfelétől a Marso NYKK csapata, a negyed abszolút jó végszóval való zárását Kolarics dudaszós triplája jelentette, így kilenc pontos előnnyel vonulhattak öltözőbe a csapatok.

nykk kaposvár 3
Ronnie Taylor nagyszerűen kosárlabdázott ezen az estén! Fotó: Saliga Péter

A harmadik negyedben úgy tűnt, feltámad a Kaposvár, a hazaiaknál egy kisebb hullámvölgy volt, a vendégek feljöttek hat pontra, ám a legjobbkor villant ismét csak Hudjurovic, illetve Szavics is jól mozgatta a társait, és kialakult a legnagyobb különbség is ekkor a két csapat között, azaz tizennégy pont, ám Jancsikin lemásolván Kolaricsot, szintén elsüllyesztett egy negyed végi triplát.

Az utolsó játékrészben már okosan, előnyét őrizve kosárlabdázott a nyíregyházi csapat, amely teljesen megérdemelt győzelmet aratott egy, a tabellán jóval előkelőbb helyen lévő csapattal szemben, végig vezetve!

A végeredmény tehát: Marso Nyíregyháza KK – Kaposvári KK 84-68

Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője: – Élni tudtunk azokkal a helyzetekkel, amelyekből előny származott, és jobban is akartuk a győzelmet, mint a korábbi meccseinken. Sikerült a negyedik negyed elejének hullámvölgyéből is kimásznunk, de soha nem dőlhetünk hátra.

Fekete Ádám, a Kaposvári KK vezetőedzője: – Nagyon bután játszottunk, sok üresjárat volt a játékunkban, ezzel megadtuk azt az előnyt a Nyíregyházának, hogy nyugodtan játszhasson. Nyerhető mérkőzés volt, de a mentális gondjainkra nem találjuk a megoldást.


 

Lengyel Bence
nykk.hu

HAJRÁ NYKK!

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki