NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Kósa Tamás: számítottam a nagyobb szerepvállalásra!

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának 2. fordulóját rendezték meg a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, ahol a Marso Nyíregyházi KK csapata a Zalakerima ZTE csapatát fogadta.

Nagyon értékes győzelmet aratott a Marso Nyíregyházi KK csapata csütörtökön a Zalaegerszeg ellen. A 100-87-es végeredménnyel záruló találkozón a hazaiak extra támadó játékot produkáltak, többen is extra teljesítménnyel segítették a csapatot, köztük a padról beszálló, és a betegségek miatt is nagyobb kulcsszerepet vállaló hazai nevelésű kosaras, Kósa Tamás is, aki 10 ponttal és 5 lepattanóval segítette a nyírségieket.

„Számítottam arra, hogy nagyobb szerep hárul rám a mérkőzésen – kezdte Kósa Tamás -. Úgy készültem a Zalaegerszeg elleni mérkőzésre, hogy tudtam a betegségekről, ezért próbáltam mentálisan is felkészülni arra, hogy rám lehet nagyobb szerep fog hárulni. Dobóedzéseken 150%-os koncentrációval dobtam, játékoknál még közelebbi védekezés, többet erősítettem, és cardio edzéseket végeztem.”

961663_10206201638989107_453713075_n
Kósa Tamás pontokkal hálálta meg a bizalmat! Fotó: Saliga Péter

Az ember pedig mikor beérkezik a pályára, és bedobja az első hármasát, ad egyfajta önbizalmat, veled is így volt?

„Igen, általában az a legjobb, ha az első rádobás bemegy, mert utána a játékosnak könnyebb lesz, én mindig erre törekszem mind az utánpótlásban, mind itt a felnőtt csapatban, hiszen utána már sokkal magabiztosabban mozgok mind védekezésben, mind támadásban a pályán.”

Kósa Tamás a végjátékban is fontos kosarakkal segítette a csapatát, hiszen amikor Mohácsi Máté révén feljebb zárkózott a ZTE, gyors egymás után szerzett egy triplát, majd lerohanásból is eredményes tudott lenni.

„Igen, igyekeztem, hiszen nálam maradt a labda, és muszáj volt vállalnom. Ha bajban vagy, akkor dobjál, van egy ilyen mondás.”


Lengyel Bence
nykk.hu

 

 

 

TOVÁBBI CIKKEK

A negyedik helyen az NYKK

A Soproni Tigrisek megtartották veretlenségüket a magyar kerekesszékes kosárlabda bajnokság IV. fordulójában, amelyet április 14-én, vasárnap Székesfehérvárott az MKOSZ edzőközpontjában rendeztek.  A Nyíregyházi Kosárlabda Klub

Egy győzelem, egy vereség

Egy győzelemmel és egy vereséggel zárta a 2023/2024-es kiemelt MSOSZ-MKOSZ kosárlabda bajnokságot a Nyíregyházi Kosárlabda Klub gárdája, amely így a II. divízióban az ezüstérmet szerezte

Regionális kadett bajnokság, U16

DSI “A” Debrecen – NYKK EÖTVÖS: 50-73 (15-13; 7-21; 19-26; 9–13) Nykk: Szurovcsák 14; Homonyik 0; Kéninger 3/3; Hibján 25/3; Orosi 26; Csere: Kovács 5/3;