NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Jászberényben zárja az alapszakaszt a Marso NYKK!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójához érkeztünk, ahol a Marso Nyíregyházi KK csapata idegenben lép pályára, a FAIRIUM-JKSE csapatának vendégeként.

A Marso Nyíregyházi KK csapata idegenben zárja az alapszakasz küzdelmeket a Magyar Bajnokságban, ahol az ellenfél a FAIRIUM-JKSE csapata lesz. A nyírségiek nagyszerű két hazai mérkőzésen vannak túl, hiszen előbb a Szombathely, majd a Fehérvár csapatát győzték le Nagy Krisztiánék. Mindkét mérkőzésen láthatóan extra motivált volt a csapat, és ez a játékon is meglátszott. Az előző fordulóban, a TLI-Alba Fehérvár ellen szoros végjátékban, és teljesen megérdemelten nyert a csapat, ahol bemutatkozhatott a nyíregyháziak új centere, a szerb Miroslav Radenkovic is, aki abszolút uralta a festéket, és 14 pontos 13 lepattanós dupla-duplát szállított. De hiba lenne bárkit is kiemelni, hiszen ez csapatmunka volt a javából, amelyre szükség lesz Jászberényben is.

Bencze Tamás csapata a legutóbbi fordulóban Körmenden szenvedett vereséget, viszont azt megelőzően hazai pályán győzték le a listavezető Paks csapatát. A két csapat nyíregyházi meccsén a Jászberény örülhetett, amiért minden bizonnyal szeretnének visszavágni Szavicsék. A Jászberény csapatának állománya sem gyenge, hiszen tele vannak távolról is jól célzó játékosokkal, és többször is jó kinti dobásaikkal sikerült a maguk javára fordítani a mérkőzéseket. A két csapat meccse e 10. hely sorsáról fog dönteni, hiszen ha nyer idegenben Sitku Ernő csapata, akkor megelőzheti a tabellán a jászberényieken az alapszakasz záró fordulójában.

NYKK - Fehérvár
Nikola Vasojevic jó játékára is nagy szükség lesz szombaton! Fotó: Saliga Péter

Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője szerint helyén kell kezelni ezt a két hazai győzelmet.

„Ilyenkor könnyű mindent rózsaszínűnek látni, és úgy gondolják a játékosok, edzők, szurkolók, hogy most már minden könnyű lesz. – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője – Úgy gondolom, hogy azért helyén kell kezelni. Nem könnyű minden mérkőzésre ugyanígy felpörögni, pedig nekünk ezt kell megoldani, hogy ez a színvonal, ez a tűz, ez a küzdeni akarás ez alaphelyzet legyen, és minden mérkőzésnek ezzel tudjunk nekivágni. Úgy gondolom akkor érhetünk el komolyabb eredményt, hogy ha ez sikerül. A következő mérkőzésünk a jászberényi mérkőzés, ahol idegenben játsszunk. Teljesen más stratégiát igényel, hiszen hazai pályán mindenki egy picit nagyobb bátorsággal, nagyobb önbizalommal játszik, ott pedig még fontosabb a tudatosság, ezért is örülök, hogy ez az előző két mérkőzésünk így alakulhatott.”

Miroslav Radenkovic debütáló mérkőzésén masszív dupla-duplával jelentkezett a palánk alatt 14 ponttal, és 13 lepattanóval, hogyan értékelnéd a teljesítményét, illetve a csapatban betöltött szerepét?

„Ez valóban így volt, de azért hoztuk, mert szükségünk volt egy olyan emberre, aki a palánk alatt meghatározó tud lenni, akár lepattanóban, akár pontszerzésben. Úgy gondolom hogy Jászberényben is nagy feladat hárul majd rá, hiszen a Jászberénynek nem a palánk alatti teljesítménye szokott a legjobb lenni. Viszont nagyon jó játékosaik vannak 4-es és 5-ös poszton, akik távolról veszélyesek. De támadásban meg kell oldani azt, hogy ezek ellen a játékosok ellen dominálni tudjon.”

Csapatunk tehát március 7.-én, szombat 18.00-kor zárja az alapszakaszt, amelyet majd a középszakasz követ a következő héten. Csapatunk középszakasz mérkőzéseinek időpontjairól a következő héten az nykk.hu-n, illetve csapatunk Facebook oldalán tájékozódhatnak. 

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki