NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Hazai pályán folytatódik a középszakasz!

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának soron következő fordulójában ismét hazai pályán lép pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, az ellenfél pedig a Zalaegerszeg csapata lesz. 

Ismét hazai pályán lép pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, amely csütörtökön este hat órától fogadja a Zalakerámia ZTE KK csapatát a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A nyírségiek a legutóbbi fordulóban a MAFC együttesét fogadták szintén hazai pályán, ám áramszünet miatt 71-71-es állásnál a mérkőzés félbeszakadt, melynek sorsáról a versenybizottság fog dönteni a napokban. Ám koncentráljunk a zalaiak elleni mérkőzésre, amely szintén nagyon fontos lesz Sitku Ernő csapatának. Az alapszakasz során sikerült a Zalaegerszeget oda-vissza megvernie Szavicséknak, különösen az első mérkőzés volt örömteli a hazaik számára, hiszen rögtön az alapszakasz első fordulójában negyven ponttal, 100-60-ra tudtak diadalmaskodni hazai pályán. A tabellán jelenleg négy győzelemmel áll jobban a nyírségi csapat, és minden bizonnyal ezt az előnyüket szeretnék tovább nyújtani.

NYKK - Fehérvár
Újra hazai pályán a Marso NYKK! – Fotó: Saliga Péter

A MAFC elleni mérkőzés bár 71-71-es állásnál a 37. percben félbeszakadt, a mérkőzés folyamán lehetett érezni a csapaton a görcsösséget. Erről, és a soron következő Zalaegerszeg elleni mérkőzésről kérdeztük Sitku Ernőt, a Marso NYKK vezetőedzőjét.

„Sajnos a csapatomnak nincsen meg az a play off rutinja, amely kellene az ilyen mérkőzések lejátszásához. – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője -. Alapvetően nem kellene, hogy másképp kezeljenek egy ilyen találkozót. Egyszerűen meg kell nyerni, hazai pályán bátran játszani, önbizalommal, és akkor nem lehetne ilyen probléma, mint ami a MAFC ellen volt. Nem mondom, hogy tragikus volt az a MAFC elleni játék, de igazából az volt a problémánk, hogy nem néztük a MAFC védekezését. Ugye mindig mondjuk, hogy olvasni kell a védekezést, és úgy megtalálni a támadójátékunknak azt a változatát, amely alkalmas lenne az ellenfél legyőzésére. Sajnos ezt nem tettük meg, és automatikusan próbáltunk kosárlabdázni, holott mindig olvasni kell az ellenfélnek a reakcióit.”

A következő ellenfél pedig a Zalaegerszeg lesz, amelyet sikerült az alapszakaszban mind hazai pályán, mind a zalaiak vendégeként legyőzni. Mit vársz ettől a mérkőzéstől?

„Minden mérkőzés más, és nem szabad abból kiindulni végérvényesen, hogy mind a két találkozónkat megnyertük a Zalaegerszeg ellen, viszont azért önbizalmat is kell hogy adjon. Hazai pályán játsszunk megint, teljesen mindegy, milyen összeállításban tudunk szerepelni, minden összeállításban a győzelemért kell küzdenünk. És úgy gondolom, hogy sokkal felszabadultabb, és jobb kosárlabdát fog játszani a csapatom, mint azt tette egy héttel ezelőtt.”

A mérkőzésre tehát március 19.-én csütörtökön este hat órától kerül sor a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, amelyre minden kedves szurkolónkat, és sportbarátot szeretettel várunk.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

U16 Edzőmérkőzés:

NYKK EÖTVÖS – Nyíregyházi Sportcentrum: 57-60 (20-6; 21–19; 10-13; 6-13) Nykk: Szurovcsák 2; Kéninger 4; Kovács 3/3; Hibján 22/3; Orosi 20; Csere: Tara 6/3; Gincsai

U14 edzőmérkőzés:

NYKK EÖTVÖS – Nyíregyházi Sportcentrum: 73-54 (16-13; 12-11; 21-27; 24-13) Nykk: Gyurcsán 12; Kozma 17; Molnár Á 2; Reszler 0; Szarka 2; Csere; Vascsák 10;