NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Hazai pályán folytatódik a középszakasz!

A Magyar Bajnokság alsóházi középszakaszának soron következő fordulójában ismét hazai pályán lép pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, az ellenfél pedig a Zalaegerszeg csapata lesz. 

Ismét hazai pályán lép pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, amely csütörtökön este hat órától fogadja a Zalakerámia ZTE KK csapatát a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. A nyírségiek a legutóbbi fordulóban a MAFC együttesét fogadták szintén hazai pályán, ám áramszünet miatt 71-71-es állásnál a mérkőzés félbeszakadt, melynek sorsáról a versenybizottság fog dönteni a napokban. Ám koncentráljunk a zalaiak elleni mérkőzésre, amely szintén nagyon fontos lesz Sitku Ernő csapatának. Az alapszakasz során sikerült a Zalaegerszeget oda-vissza megvernie Szavicséknak, különösen az első mérkőzés volt örömteli a hazaik számára, hiszen rögtön az alapszakasz első fordulójában negyven ponttal, 100-60-ra tudtak diadalmaskodni hazai pályán. A tabellán jelenleg négy győzelemmel áll jobban a nyírségi csapat, és minden bizonnyal ezt az előnyüket szeretnék tovább nyújtani.

NYKK - Fehérvár
Újra hazai pályán a Marso NYKK! – Fotó: Saliga Péter

A MAFC elleni mérkőzés bár 71-71-es állásnál a 37. percben félbeszakadt, a mérkőzés folyamán lehetett érezni a csapaton a görcsösséget. Erről, és a soron következő Zalaegerszeg elleni mérkőzésről kérdeztük Sitku Ernőt, a Marso NYKK vezetőedzőjét.

„Sajnos a csapatomnak nincsen meg az a play off rutinja, amely kellene az ilyen mérkőzések lejátszásához. – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője -. Alapvetően nem kellene, hogy másképp kezeljenek egy ilyen találkozót. Egyszerűen meg kell nyerni, hazai pályán bátran játszani, önbizalommal, és akkor nem lehetne ilyen probléma, mint ami a MAFC ellen volt. Nem mondom, hogy tragikus volt az a MAFC elleni játék, de igazából az volt a problémánk, hogy nem néztük a MAFC védekezését. Ugye mindig mondjuk, hogy olvasni kell a védekezést, és úgy megtalálni a támadójátékunknak azt a változatát, amely alkalmas lenne az ellenfél legyőzésére. Sajnos ezt nem tettük meg, és automatikusan próbáltunk kosárlabdázni, holott mindig olvasni kell az ellenfélnek a reakcióit.”

A következő ellenfél pedig a Zalaegerszeg lesz, amelyet sikerült az alapszakaszban mind hazai pályán, mind a zalaiak vendégeként legyőzni. Mit vársz ettől a mérkőzéstől?

„Minden mérkőzés más, és nem szabad abból kiindulni végérvényesen, hogy mind a két találkozónkat megnyertük a Zalaegerszeg ellen, viszont azért önbizalmat is kell hogy adjon. Hazai pályán játsszunk megint, teljesen mindegy, milyen összeállításban tudunk szerepelni, minden összeállításban a győzelemért kell küzdenünk. És úgy gondolom, hogy sokkal felszabadultabb, és jobb kosárlabdát fog játszani a csapatom, mint azt tette egy héttel ezelőtt.”

A mérkőzésre tehát március 19.-én csütörtökön este hat órától kerül sor a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, amelyre minden kedves szurkolónkat, és sportbarátot szeretettel várunk.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki