NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Garner: mindent megteszünk a győzelemért!

A Magyar Bajnokság 11. fordulójában a TLI-Alba Fehérvár vendégeként lép pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata vasárnap 18.00-tól a Vodafone Sportcentrumban.


A TLI-Alba Fehérvár gárdája eddig felemásan teljesít a szezonban, a keretet és a csapat játéktudását is górcső alá véve. Öt győzelem és öt vereséggel jelenleg a tabella hatodik helyén tanyáznak, legutóbb pedig Pakson szenvedtek vereséget, egy izgalmas és jó meccsen. Időközben egy női fronton sok sikert, és nem mellesleg Euroliga Final Four-t is megjárt edző ült le a kispadra, Székely Norbert személyében. Egy rutinos, és jó edző, aki minden bizonnyal próbálja majd a maximumot kihozni a fehérvári gárdából.

A Marso Nyíregyházi KK csapata is egy rendkívül kiélezett, sok fordulattal tarkított mérkőzést játszott hazai pályán a Kecskemét ellen legutóbbi bajnoki mérkőzésén. Végig az esélyesebbnek tartott kecskeméti csapattal tudta tartani a lépést a nyírségiek, amely ha a végjátékban jobban koncentrál, öt pontos előnyét őrizve a győzelmet is megszerezhette volna, ám a rutinosabb kecskemétiek örülhettek végül a végső dudaszó hallatán. A srácok nagyon keményen edzettek a héten, szeretnének minél jobb formába kerülni, és visszatérni abba az önbizalommal teli játékhoz, amely az első fordulókban jellemezte a csapatot.

Csapatunk amerikai játékosa, Jarvis Garner is kiemelte, rendkívül kemény edzésmunkát végeztek a héten, és bízik abban, hogy csapata rátalál a győzelmi ösvényre.

„Nagyon keményen edzettünk az utolsó meccsünk óta – kezdte JG honlapunk érdeklődésére. Minden nap kétszer edzünk, edzőnk kellőképp felkészít minket mind mentálisan, mind pedig fizikálisan a következő meccsre. Közel voltunk a győzelemhez a Kecskemét ellen, és őszintén szólva, magamat okolom a vereségért. Ez volt a második mérkőzésem a csapatnál, még tanulom a rendszert. Próbálom visszanyerni az önbizalmam, és remélem sikerül rátalálnom a helyes ritmusra. Ezen a héten a csapat nagyon egységesen dolgozott. Én személyesen is jobban tudtam teljesíteni az edzéseken, éreztem a játékot, a csapattársaim, szóval tele vagyok önbizalommal.”

NYKK - Kecskemét
Garner és a csapat keményen edzett a héten! Fotó: Saliga Péter

Hogy érzed magad Nyíregyházán, mennyire sikerült beilleszkedned a csapatba az elmúlt időszak alatt?

„Egy remek csapathoz kerültem, amelyben sok potenciál rejlik. És nem csak edzőmtől, hanem Jeremytől, Nerkotól, Branetól, és még egy pár idősebb játékostól is sok segítséget kapok, hogy minél hamarabb beilleszkedjek a csapatba, és ez nagy segítség volt. Megígérem, hogy a vasárnap nagyon odateszem majd magam, tudásom legjavával szeretném segíteni a csapatot, hiszem, hogy csapatunk megtalálja majd a győzelemhez, győzelmekhez vezető utat.”

Csapatunk tehát vasárnap, 18.00-kor lép majd pályára. Szurkoljunk együtt a srácoknak!

HAJRÁ NYKK!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki