NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Felkészülés az EB-re

Július végén kezdi meg a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a felkészülést a szeptember 17-24-i C csoportos Európa-bajnokságra, amelynek helyszíne Szarajevó lesz. A válogatott keretbe ezúttal is behívták a Nyíregyházi Kosárlabda Klub két játékosát, Boda Ferencet és Tompa Mihályt, illetve az új szakmai stábnak tagjai Máthé Csaba, az NYKK edzője, aki a válogatott másodedzője lett.

A válogatott július utolsó hét végéjén Kecskeméten kezdi meg a felkészülést, majd ugyanott folytatja augusztus 11-13-a és augusztus 25-27-e között. Utóbbi két alkalommal már edzőmérkőzéseket is játszik. Az EB előtti utolsó felkészülési torna szeptember 8-10-e között Nagyváradon lesz, majd a következő hét végén utazik a gárda Szarajevóba. Az előzetes nevezések alapján a következő csapatok vesznek részt a C csoportos Európa-bajnokságon: Örményország, Dánia, Finnország (mindhárom ország először indul EB-n), Bulgária, Csehország, Írország, Portugália, valamint a magyar gárda.

Képünk a legutóbbi csehországi válogatott tornán készült, az első sorban balról a második Boda Ferenc, jobbról a második Tompa Mihály, az edző stáb tagjaként Máthé Csaba.

TOVÁBBI CIKKEK

A 8. helyen végeztünk

A 8. helyen végzett a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatott a C-csoportos Európa-bajnokságon, a mieink az utolsó játéknapon Örményországtól szenvedtek vereséget. A szeptember 17-24-e között Szarajevóban