NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Fájó vereség Körmenden

A Magyar Bajnokság alapszakaszának soron következő fordulójában idegenben lépett pályára a Marso Nyíregyháza KK csapata, a Körmend vendégeként.

EGIS Körmend – Marso-Nyíregyháza KK 100–71 (28–13, 23–23, 20–15, 29–20)

Körmend, 1000 néző, v.: Kapitány, Söjtöry, Surányi.

Körmend: Walker 3, Burgess 6, Ferencz 18/12, Török 13/3, Richards 40/3. Csere: Tóth N. 2, Popadics 2, Latinovics 14/6, Sonyák, Doktor 2, Németh Á., Molnár L. Edző: Déri Csaba.

NYKK: Savic 5/3, Taylor 28/6, Nagy K., Kolarics 9, Hujdurovic 20. Csere: Garner, Helmeczi 2, Lajsz, Garamvölgyi, Molnár M. 6/3, Czura 1. Edző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Tóth N. (34. perc).

A körmendi csapat kezdte jobban a mérkőzést. Ferencz és Richards pontjaival 8-1-re húztak el a házigazdák. Az első negyedben sajnos sok babér nem termett a nyírségieknek, akiknek mind támadásban, mind védekezésben akadtak problémáik. Az első negyed végén 15 ponttal vezettek Déri Csaba tanítványai.

A második negyedre aztán feljebb kapcsolt a nyíregyházi csapat, és főként Taylor ponterős játékának is köszönhetően hét pontra zárkóztak fel (33-26), ám ezek után ismét hazai dominancia következett, a félidőre pedig visszaállt a tizenöt pontos különbség. 51-36

 

NYKK - ZTE
Hujdurovic ezúttal 20 ponttal zárt! Fotó: Saliga Péter

A második félidőre, bár akadtak szép megmozdulások Hujdurovic és Taylor részéről, sajnos a palánk alatt 40 pontig jutó Richardsra nem volt ellenszer, és ez megpecsételte a meccs végkimenetelét. A körmendi csapat végül huszonkilenc pontos győzelmet aratott, és megszerezte szezonbeli harmadik győzelmét.

A végeredmény tehát: EGIS Körmend – Marso Nyíregyházi KK 100-71

Déri Csaba, a Körmend vezetőedzője: A ritmuson volt a hangsúly. Bár 17 napja nem játszott a csapat meccset – és emiatt egy kicsit izgultam is, hogy hogyan kezdünk majd –, nagyon jól kaptuk el a fonalat. A lepattanó csatában is mi nyertünk, ez pedig a másik kulcsa volt a mai sikerünknek. Örülök, hogy egy ilyen komoly csapat ellen, mint a Nyíregyháza, győzelemmel tudtam bemutatkozni. Ernőt még utánpótlásedző koromból ismerem és a nyíregyházi éveim alatt is nagy segítségemre volt, mint csapatkapitány. Furcsa volt most ellene meccselni, köszönök neki mindent.

Sitku Ernő, a Nyíregyháza vezetőedzője: Gratulálok a Körmend mai teljesítményéhez és „Guminak” a sikeres bemutatkozáshoz, bár egy meccset még kivárhatott volna a debütálással. Viccet félretéve, sajnos nem tudtunk átmenteni semmit a Zalaegerszegen mutatott formánkból. Küzdelem, harc nélkül ezt a sportágat űzni nem lehet. Bízom benne, hogy a csapat visszatalál a ZTE ellen mutatott formájához és sikeresen tudjuk folytatni a bajnokságot. A Pécs ellen ez a mostani felfogás nem sok jóval kecsegtet.

A nyírségi csapat szombaton újra idegenben lép pályára, akkor a Pécs csapatához látogat a Sitku Ernő irányította alakulat. A mérkőzésre 18.00-kor kerül sor!

HAJRÁ NYKK!!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

Forrás: bb1.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki