NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Nagy Krisztián: Nehéz mérkőzésre számítok!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának 10. fordulójában a Marso Nyíregyházi KK csapata a tabellán második helyezett KTE-Dunaaszfalt Kecskemét csapatát fogadja a Bujtosiban.

Nehéz mérkőzés vár a Marso Nyíregyházi KK csapata számára. A nyírségiek csütörtökön este 19.00-tól fogadja majd a Kecskemét csapatát. A kecskeméti csapat ebben az évben sem gyengült. Sőt, kijelenthető hogy talán erősödött is keretük. A montenegrói válogatott centerét, a tavaly még Sopronban pattogtató Filip Barovics, illetve a tavaly még Bajnok, és Kupagyőztes Szolnokot erősítő Tomiszlav Ivosev, és Miljan Rakics igazolt még hozzájuk. A tavalyi csapat egyik sikerkovácsa, Marko Djeraszimovics, és a tehetséges fiatalok alkotják még a vendégek keretét, akik erős játékerőt képviselnek idén is a bajnokságban. Sztojan Ivkovics tanítványai jelenleg a tabella második helyén állnak hét győzelemmel, és két vereséggel.

Az elkövetkezendő bajnoki mérkőzésről a nyírségiek csapatkapitányát, Nagy Krisztiánt kérdeztük:

„Nagyon nehéz mérkőzés lesz, úgy gondolom. Nem vagyunk most igazán jó formában, ki kell lábalnunk ebből a hullámvölgyből. Ez is megnehezíti a dolgunkat, és az is, hogy a Kecskemét egy nagyon jó csapat. Élén Sztojan Ivkoviccsal , akit nagyon jó edzőnek tartok. Remek magyar, és kiváló külföldi játékosai vannak. Összeszedett a Kecskemét, végig kontrollált játékot játszik, ezért nekünk is hasonlót kell, végig odafigyelten játszani. Nagyon erős védekezésre lesz szükségünk, és abban reménykedem, hogy a jó védekezés után egy pár könnyű kosárral lendületbe kerülhetünk, és tarthatjuk velük a lépést.”

NYKK - Szeged
Nagy Krisztián jó játékára szükség lesz a Kecskemét ellen!

Jarvis Garner személyében új amerikai játékos is érkezett a csapathoz, aki bíztatóan játszott Szombathelyen, tíz pontot szerzett. Úgy néz ki, hasznára válhat a csapatnak.

„Egy nagyon jó embert ismertünk meg a személyében. Én úgy gondolom, hogy mindenki kedveli, és kosárlabdázóként pozitív változást hozott a csapatba. Hajtós, küzdős játékos, rendkívül látványosan kosárlabdázik.  Erősen védekezik, gyorsan fut, és nagyot ugrik. Remélem, hogy a segítségére válik a csapatnak, a legjobbakat remélem tőle is.”

A mérkőzésre csütörtökön, 19.00-kor kerül sor!

Fontos, hogy a dupla rangadó keretein belül a 17.00-kor kezdődő FATUM-Nyírsuli NRK – Budaörs női röplabda mérkőzésre, és a 19.00-kor kezdődő Marso Nyíregyházi KK – KTE-Dunaaszfalt Kecskemét férfi kosárlabda mérkőzésre egyaránt, 1-et fizet 2-őt kap belépő akció lesz érvényben!

Várunk hát minden kedves sportbarátot, és szurkolót, segítsük csapatainkat!

HAJRÁ NYKK!!!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Nyári tábor a fiatalok számára

Július 5-én, pénteken zárult az U11, U12-es korosztály számára a Nyíregyházi Kosárlabda Klub egyhetes nyári tábora, amelynek központi helye a nyíregyházi Westsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum

Ötödik lett a válogatott

Boda Ferenc, a Nyíregyházi Kosárlabda Klub játékosa is szerepelt a magyar kerekesszékes kosárlabda válogatottban, amely meghívást kapott a 2024. június 28-30-i között a szlovéniai Mariborban

Táborozás a Smaragdvölgyben

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub utánpótlás játékosai 4 napot edzőtáboroztak június 25-28-a között a Sátoraljaújhely-Rudabányácska, Smaragdvölgy Pihenőparkban. A fiatalok napi egy edzésen vettek részt a sárospataki