NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Sitku: Örülök, hogy így kezdtük a bajnokságot!

A Marso Nyíregyházi KK csapata a Magyar Bajnokság harmadik fordulójában a Pécs csapatát fogadta, amelyet 18 ponttal győzött le, és őrzi továbbra is 100%-os mérlegét a bajnokságban.

Sitku Ernő, a Marso Nyíregyházi KK vezetőedzője szerint továbbra is fontos, hogy a földön maradjon a csapat.

„Nagyon örülök neki, hogy sikerült így elkezdenünk a bajnokságot. De, természetesen, ahogy ezt a mérkőzés előtt is említettem, a földön kell maradnunk, hiszen hazai mérkőzéseket játszunk, és már a pécsiek elleni meccsen is lehetett érezni, hogy eléggé fáradt a csapatunk, hisz görcsösek voltunk, és nehezen lendültünk bele a játékba. Ráadásul a Pécsnek van egy szervezett, és elég kellemetlen védekezése, ami ellen nem találtuk az első félidőben a megoldást. Nagyon örülök, hogy a második félidőben, amihez kellett Brane extra teljesítménye is, de megtaláltuk, hogy hogyan tudjuk feltörni ezt az erős védekezést, és végre sikerült egy kis előnyt kovácsolnunk, és a végén már nem kellett nagyon izgulnunk”

A mérkőzés folyamán többször, hosszabb periódusokban voltak pihentetve kezdőjátékosaink, Sitku Ernő ennek tudatosságára is kitért.

„Nekem nem meglepetés, hogy a kispadról érkező játékosaim tudják tartani az eredményt, hiszen fiatalok, tehetségesek, és ezt a pályán is megmutatják.”

Sitku Ernő újra csak kiemelte közönségünket, szurkolóinkat, akik fantasztikus hangulatot teremtettek a Bujtosiban, már nem először.

„Újra csak tudom köszönni közönségünknek a biztatását. Megint nagyon jó hangulat volt, annak ellenére, hogy hétköznap volt, és a gyerekek iskolába, a szülők pedig dolgozni mentek másnap. Köszönöm, hogy itt voltak a mérkőzésen, és bízom abban, hogy szombaton újra kilátogatnak, és támogatnak minket. A Sopron érkezik majd hozzánk, aki egy nagyon nehéz ellenfél, és szeretnénk, ha ezen a mérkőzésen is a csapat mellé állnának szurkolóink, és bíztatnának minket.”

Brane Szavics extra teljesítményt nyújtott a pécsiek ellen, 28 pontja mellé 10 gólpasszt jegyzett.

„Először is szeretném megköszönni én is a szurkolók támogatását. Mindhárom mérkőzésen nagyon jó hangulat volt. Így kell továbbra is! Védekezés, védekezés, védekezés, Csapatmunka, csapatmunka, csapatmunka! Ez a recept arra, hogy nyerjünk. Jellemző volt ránk az elmúlt három mérkőzésen a rossz dobószázalék az első félidőben, ám a második félidőre mindig tudtunk újítani, javítani, ennek is köszönhetjük a győzelmeinket.”

Úgy tűnik, hogy nagyon élvezed a játékot meccsről-meccsre, ez így van belülről is?

„Hát igen, de mint mondtam a védekezés a kulcs. Van, amikor jó dobónapot fogunk ki, és van, amikor rosszat. De védekezésben mindig 100%-osan oda kell tennünk magunkat. Csak úgy tudunk mérkőzéseket nyerni!”

Kedves közönségünk, szurkolóink! Csapatunk szombaton, 16.30 perckor szintén hazai pályán, a Soproni Sördögök gárdáját fogadja. Jöjjünk el minél többen, és szurkoljunk csapatunknak az újabb győzelem megszerzése érdekében!

HAJRÁ NYKK!


Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Szabolcs-Szatmár-Bereg U12 – 2023/2024

NYKK Eötvös U12-Nyíregyházi Sportcentrum U12/A 20-70 (6-15, 10-29, 2-23, 2-3). NYKK Eötvös U12: Takács Armand Roland 6, Kozma Nándor 6, Budai-Nagy Hunor 4, Gyurcsán Levente

Szabolcs-Szatmár-Bereg U10 – 2023/2024

NYÍKSE Tűzimádók-NYKK Eötvös U10 108-10 (23-2, 32-2, 17-6, 36-0). NYKK Eötvös U10: Mátyás Sándor 6, Makai Magyar Áron 2, Kovács Mátyás 1, Hitter Richárd 1, Komonyi

Remek hír vasárnap estére!

Hibján Máté a mai nap debütált az NB 1 A csoportjában! A DEAC – BP. Honvéd mérkőzésen kapott lehetőséget Andjelko Mandic vezetőedzőtől! Gratulálunk Máté! Büszkék