NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

U21: Őrzik veretlenségüket fiataljaink is!

A Marso Nyíregyháza KK fiataljai is nagyszerűen kezdték az U21-es bajnokságot. A felnőttekkel egyetemben mindhárom mérkőzésükön egyaránt győztesen hagyták el a pályát Molnár Marcellék, amelynek köszönhetően vezetik is a tabellát.

Csak úgy, mint tavaly, idén is reális célkitűzés lehet U21-es fiataljaink számára a nyolcas döntőn való részvétel. Erre minden esélyük megvan, hiszen a tavalyi csapat magja egyben maradt, az U20-as válogatott Garamvölgyi Ákos, és a Tiszaújvárosból érkező Lajsz Gergely személyében pedig erősödtek a palánk alatt is. Eddigi mérkőzéseik közül egyedül a pécsi csapat ellen izzadtak meg, amely egy labdás mérkőzésbe torkollott, ám végül sikerült megnyerni.

Eddigi mérkőzei U21-es csapatunknak:

Marso Nyíregyházi KK – Zalakerámia ZTE KK 80-72

Marso Nyíregyházi KK – EGIS Körmend 113-71

Marso Nyíregyházi KK – PVSK PANNONPOWER 97-95

A hazaiak saját nevelésű játékosa, Molnár Marcell értékelte első ízben eddigi teljesítményüket.

„Célunk természetesen idén is a legjobb nyolcba való bekerülés. Nehéz a helyzetünk, hiszen több játékosra is számítanak az U21-es csapatunkból a felnőtteknél, így több perc jut nekünk, fiatalabbaknak, de eddig úgy érzem, ezt sikerült jól megoldani. Úgy gondolom, egyedül eddig a pécsi csapat ellen volt nehéz dolgunk, amelyből sajnos egy egy labdás mérkőzés kerekedett, de örülök, hogy sikerült megnyernünk ezt a találkozót is.”

Skorcov Gergő szerint az eredmények ellenére álmosan kezdték a bajnokságot.

„Szerintem az eredményekhez képest kicsit álmosan kezdtük a bajnokságot, de eddig sikerült hoznunk a kötelező mérkőzéseinket. A szezonban szerintem mindenki alapvető célként tűzte ki újra a nyolcas döntőbe való bejutást, és szerencsére a tavalyi mag megmaradt, sőt, az U20-as válogatott Garamvölgyi Ákossal erősödött keretünk. A légkör nagyon baráti, bízunk egymásban, és képesek vagyunk csapatként küzdeni a végső cél elérése érdekében!”

HAJRÁ NYKK!!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Harmadik helyen az NYKK

December 2-án Tatabányán rendezte a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a kézilabda bajnokság III. divíziójának következő fordulóját, ahol a Nyíregyházi KK gárdája egy győzelmet, egy döntetlent