NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Gálamérkőzéssel egybekötött bajnoki szombaton!

A Marso Nyíregyházi KK csapata a Magyar Bajnokság 12. fordulójában a Jászberény csapatát fogadja szombaton, 17.00-tól a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, ám előtte is érdemes lesz már a csarnokban tartózkodni.

A Marso Nyíregyházi KK csapata soron következő bajnoki fordulóját játssza szombaton, 17.00-tól a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, amikor is a Jászberény csapatát fogadja vendégül. E két csapat minimális a különbség a tabellán, a nyírségiek a 9. míg a jászberényi alakulat a 10. helyet foglalja el. Sitku Ernő csapata legutóbb vasárnap lépett parkettre, akkor Székesfehérváron léptek pályára, ahol jól kezdtek, megnyerték az első negyedet, majd a másodikban sajnos egy „rövidzárlat” miatt már húsz pontos hátrányban voltak. Ám a csapat tartását bizonyítja, hogy a második félidő mindkét negyedét be tudták húzni. Csapatunk új játékosa, Marko Kolarics is remekül mutatkozott be, csapatunk bosnyák centere, Nermin Hujdurovic pedig ismét parádés teljesítményt tett le a parkettre, 28 pontos 10 lepattanós dupla-duplájával. A nyírségi csapatnak égetően szüksége lesz a győzelemre, nemcsak, mert közvetlen riválisát fogadja, hanem hogy minél távolabb kerüljön a tabella alsó régiójához tartozó csapatoktól.

Bencze Tamás csapata, a Jászberény, mint már írtuk, szintén három győzelemmel és hét vereséggel a tabella 10. helyén áll. Sérüléshullám sújtja a jászságiakat, amely nehezen tud kilábalni a gödörből. Pedig jó játékosok alkotják csapatukat, megemlítve itt Horváth Ákost, Dramicanint, vagy épp irányító poszton Dustin Ware, de a rotációs lehetőségek már igencsak korlátozottak lettek. Minden bizonnyal nem feltartott kézzel érkeznek majd Nyíregyházára, de a hazaiak számára ki lehet mondani, hogy csak a győzelem elfogadható, és reméljük, az év utolsó mérkőzésén sikerrel örvendeztetik meg szurkolóikat.

Gálamérkőzés a régmúlt nagyjaival!

Csapat-2
Az 1984/85-ös NB I-be feljutott nyíregyházi csapat!

Ám nem csak a bajnoki fordulóról fog szólni a szombati nap. Hiszen egy nosztalgiamérkőzésre is sor kerül majd 15.45-kor. Az 1984/85-ös NB 1-be feljutott Nyíregyházi Tanárképző FSE csapata fog majd megmérkőzni a Debrecen csapatával. A nosztalgia mérkőzésen jelen lesz többek közt Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere, illetve Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke is. A 30 éves jubileum tiszteletére lesz szervezve a találkozó, amelyre minden kedves szurkolót, sportbarátot, vagy épp olyan, aki anno részt vett, mint néző is a Tanárképző Csarnokában, jöjjön el, és éljük át újra a régmúlt élményeit.

Fontos információ, hogy a pénztár 15.00-kor fog kinyitni, minden kedves szurkolót szeretettel várunk!

A felnőttek mérkőzése tehát 17.00-kor, a gálamérkőzés pedig 15.45-kor fog kezdődni.

HAJRÁ NYKK!!!!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Kosárpalánta bajnokság, 1. forduló, Nyíregyháza

November 25-én, szombaton a nyíregyházi BEM Iskola tornacsarnokában rendezték a Kosárpalánta bajnokság 1. fordulóját, ahol a fiatal kosarasok ügyességből, gyorsaságból, küzdőképességből vizsgáztak. Fantasztikus volt a

Edzőmérkőzések

NYKK EÖTVÖS – Ungvár: 62-109 (10-17; 17-28; 24-25; 11-39) Nykk: Gyurcsán 7; Kozma 0; Szrogh 2; Miskolci 0; Szarka 16; Csere: Vascsák 4; Lekka 2;