NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Folytatás a TLI-Alba Fehérvár ellen, hazai pályán!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának 25.fordulójához érkeztünk, ahol a Marso Nyíregyházi KK csapata ismét hazai pályán lép pályára, ezúttal a TLI-Alba Fehérvár gárdája érkezik a Bujtosi Szabadidő Csarnokba.

A Marso Nyíregyházi KK csapata ismét hazai pályán lép pályára szerdán, az ellenfél pedig a TLI-Alba Fehérvár gárdája lesz. A nyírségiek múlt hét pénteken az előző fordulóban igazi csapatmunkával, huszonegy ponttal győzték le hazai pályán a Szombathely csapatát. Mind egyénileg, mind csapatjátékban mindenki a maximumot hozta ki magából, ami elengedhetetlen volt egy jó állományból álló Falco ellen. Sokat jelenthet a minél jobb helyezés eléréséhez ez a győzelem a nyírségieknek az alapszakasz végén, ám addig még két mérkőzés van, amelyet egyaránt ezen a héten fog lejátszani a Marso NYKK. Szerdán a TLI-Alba Fehérvár ellen hazai pályán, míg szombaton a Jászberény vendégeként. A fehérvári gárda igencsak hullámzó teljesítményt nyújt a bajnokságban, jelenleg 11 győzelemmel és 11 vereséggel a tabella hetedik helyén állnak, nagy a harc tehát a play-offba kerülésért. A csapatot szezon közben Székely Norbert vette át, aki női vonalon a Sopron együttesével ért el szép sikereket. Új játékosok is érkeztek a csapathoz, többek közt a korábban Szolnokon is megfordult Ernests Kalve is, de remek magyar játékosai is vannak a fehérvári gárdának, amely az előző fordulóban hazai pályán szenvedett két pontos vereséget a Kecskemét csapatától, így minden bizonnyal győzni érkeznek Nyíregyházára, ám ehhez reméljük a nyírségieknek is lesz egy-két szavuk. Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője reméli, hogy a Falco elleni lendületes, jó játékot szerdára is áttudja menteni a csapat.

„Bízom benne, hogy áttudjuk menteni a szerdai mérkőzésre is azt a lendületet, amelyet a Falco ellen bemutatott a csapat. – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője. Nagyon örülnék neki, hogy ha hasonló mentalitással, habitussal játszanánk. Úgy gondolom, hogy ez az az út, ami ahhoz vezethet, hogy lényegesen előrébb léphessen a csapatunk. Az Alba játékosállománya nagyon jó, úgy gondolom hogy sokkal jobb eredményre jogosítja fel őket, ám nagyon szeretném, hogy szerdán mi hagyjuk el győztesen a pályát!”

NYKK - Falco
Sitku Ernő, és csapata szerdán is komoly ellenféllel néz farkasszemet! Fotó: szon.hu

Csapatunk tehát március 4.-én, szerdán 18.00-ás kezdettel fogadja hazai pályán a TLI-Alba Fehérvár gárdáját a Bujtosi Szabadidő Csarnokban. Kérünk minden kedves szurkolót, sportbarátot jöjjön ki, és biztassuk győzelembe csapatunkat.

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

Kosárpalánta bajnokság, 1. forduló, Nyíregyháza

November 25-én, szombaton a nyíregyházi BEM Iskola tornacsarnokában rendezték a Kosárpalánta bajnokság 1. fordulóját, ahol a fiatal kosarasok ügyességből, gyorsaságból, küzdőképességből vizsgáztak. Fantasztikus volt a

Edzőmérkőzések

NYKK EÖTVÖS – Ungvár: 62-109 (10-17; 17-28; 24-25; 11-39) Nykk: Gyurcsán 7; Kozma 0; Szrogh 2; Miskolci 0; Szarka 16; Csere: Vascsák 4; Lekka 2;