NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Vereség Kaposváron

A Magyar Bajnokság alapszakaszának ötödik fordulójában Kaposváron lépett pályára a Marso Nyíregyházi KK csapata, amely először játszott idegenben ebben a szezonban.

Kaposvári KK–Marso-Nyíregyháza KK 93–80 (29–15, 24–18, 19–22, 21–25)
Kaposvár, 800 néző, v.: Cziffra, Makovsky, Surányi.

Kaposvár: Raivio 20/9, Fodor M. 11/9, Jancsikin 16/9, Hendlein 23, Spica 10. Csere: Gibson 12/3, Benke, Horváth M. 1, Kovács S., Grebenár. Edző: Fekete Ádám.
NYKK: Savic 7, Wise 19/6, Nagy K. 7/6, Vukolics 11/9, Hujdurovic 29. Csere: Garamvölgyi 4, Helmeczi 3/3, Molnár M., Lajsz, Kósa T. Edző: Sitku Ernő.

Az első negyed első perceiben fej-fej mellett haladtak a felek, Nagy Krisztián triplájával még 5-5 volt az állás, amely után robbantottak a hazaiak, és nagy előnyt harcoltak ki tíz perc eltelte után. A félidő végéig sem nagyon változott a játék képe, főként Hendlein Roland élt a palánkok alatt hazai oldalon, vele pedig Nermin Hujdurovic próbálta tartani a lépést.
A második félidőben már egy más fajta mentalitás jellemezte a nyírségieket, és fokozatosan csökkent a hátrány, és tíz pontra is sikerült felzárkózni (72-62), ám innentől kezdve újra belekezdtek a pontgyártásba a kaposváriak, akinél a kezdő ötös tagjai mind két számjegyű összeggel zárták a találkozót.

A végeredmény tehát: Kaposvári KK – Marso Nyíregyházi KK 93-80

Fekete Ádám, a Kaposvár edzője (bb1.hu): Csak a győzelem volt most a legfontosabb. Ez megvan, de tisztában vagyunk azzal, hogy ez kevés. Dolgozunk tovább, köszönjük a szurkolóknak, hogy kitartottak és biztattak bennünket. Közösen sikerült megszakítani a rossz sorozatunkat.

Sitku Ernő, az NYKK edzője (bb1.hu): Ismét előnyt adtunk az ellenfélnek. Odahaza azt még csak el tudjuk viselni, hogy fegyelmezetlenek és türelmetlenek vagyunk, ám idegenben ez megbosszulja magát. Következő feladatunk, hogy meg tanuljunk okosan játszani vendégként.

HAJRÁ NYKK!

TOVÁBBI CIKKEK

Harmadik helyen az NYKK

December 2-án Tatabányán rendezte a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a kézilabda bajnokság III. divíziójának következő fordulóját, ahol a Nyíregyházi KK gárdája egy győzelmet, egy döntetlent