NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Ismét hazai környezetben a Marso NYKK csapata!

A Magyar Bajnokság alapszakaszának 24. fordulójában a Marso Nyíregyházi KK csapata hazai pályán fogadja a közvetlen felsőházba igyekvő Szombathely csapatát pénteken a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

A Marso Nyíregyházi KK csapata hazai környezetben folytatja az alapszakasz küzdelmeket a Szombathely ellen. A nyírségiek legutóbbi fellépésükön, a Magyar Kupa sorozatot megelőzően, Kecskeméten léptek parkettre, és bizony Nermin Hujdurovic nélkül is győzelmi esélyei voltak Sitku Ernő csapatának, ám végül az utolsó pár percben a maga javára fordította a mérkőzést a kecskeméti csapat. Most viszont a jelenleg 14 győzelemmel és 7 vereséggel a tabella negyedik helyén tanyázó szombathelyi csapat érkezik Nyíregyházára, melynek soraiban két, a tavaly még nyíregyházi színekben pattogtató kosaras is játszik, Derek Hall és Jara Rubin Doyne személyében. Bár Doyne még sérüléséből épül fel. Sok pontos meccsek jellemzik a Falco mérkőzéseit, szeretik a gyors játékot, a támadó szellemű játékot, amelyre keretük alkalmas is. Fontos lesz kontrollálni ezt a hazai csapatnak. Sitku Ernő is erre helyezte a hangsúlyt, mikor honlapunk kérdezte a mérkőzés előtt.

Hullámzó játékkal vereség a listavezető ellen!
Brane Szavics és csapata a Falco ellen folytatja hazai pályán! Fotó: szon.hu

„Próbáltuk az előző forduló óta eltelt idő alatt pótolni a hiányosságainkat, illetve felkészülni egy olyan helyzetre, hogy mi történik akkor, ha Hujdurovic nélkül kell játszanunk a továbbiakban. – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője -. Próbáltuk kialakítani azt a játékrendszert, ami a legjobban hasznos lesz számunkra ebben a megváltozott szituációban. Nem tudjuk még pontosan, hogy Hujdurovicnak mi lesz a sorsa, reméljük hogy fog tudni játszani, de fel kell készülnünk arra is, hogy nélküle kell a továbbiakban küzdenünk. A Falco ellen egy nagyon kemény mérkőzést várok, nagyon jó csapat. És amennyire látjuk, inkább támadó szellemű csapat, akik ellen nagyon veszélyes játszani. Ha hibázunk, és nem megfelelőképp szervezzük meg a támadójátékunkat, akkor nagyon könnyen egy komoly vereségbe is belefuthatunk. Viszont ha tudunk megfelelően kontrolljátékot játszani, és megfelelő precizitással alakítjuk ki a támadójátékunkat, akkor szerintem meglehet törni őket, és mindenképpen lehet esélyünk a győzelemre.”

A mérkőzésre tehát holnap, február 27.-e pénteket kerül majd sor 18.30-as kezdettel a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, amelyre minden kedves szurkolót és sportbarátot szeretettel várunk, szurkoljuk bele csapatunkat a győzelembe!

HAJRÁ NYKK!


 

Lengyel Bence
nykk.hu

TOVÁBBI CIKKEK

U16 Edzőmérkőzés:

NYKK EÖTVÖS – Nyíregyházi Sportcentrum: 57-60 (20-6; 21–19; 10-13; 6-13) Nykk: Szurovcsák 2; Kéninger 4; Kovács 3/3; Hibján 22/3; Orosi 20; Csere: Tara 6/3; Gincsai

U14 edzőmérkőzés:

NYKK EÖTVÖS – Nyíregyházi Sportcentrum: 73-54 (16-13; 12-11; 21-27; 24-13) Nykk: Gyurcsán 12; Kozma 17; Molnár Á 2; Reszler 0; Szarka 2; Csere; Vascsák 10;