NYKK.HU

A Nyíregyházi Kosárlabda Klub hivatalos honlapja

Hazai pályán kezdi a középszakaszt a Marso NYKK!

A Marso Nyíregyházi KK csapata csütörtökön kezdi meg a Magyar Férfi Kosárlabda Bajnokság középszakaszát, ahol az ellenfél a MAFC csapata lesz a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Csütörtökön megkezdi az alsóházi középszakaszt a Marso Nyíregyházi KK csapata, méghozzá hazai pályán a MAFC csapata ellen. A legutóbbi fordulóban, amely egyben az alapszakasz zárása is volt, Jászberényben lépett pályára a nyírségi csapat, és bár a félidőig abszolút meccsben volt Sitku Ernő csapata, a fordulást követően érvényesíteni tudta akaratát a jászberényiek, és fokozatosan lépett el Szavicséktól. Az alsóházi középszakasz négy csapat szereplésével kezdődik, a Jászberény, a Marso NYKK, a Zalaegerszeg, illetve a MAFC küzd majd egymással. A soron következő első fordulóban a Marso NYKK a MAFC csapatát látja vendégül csütörtökön. Az alapszakaszban összesítésben 1-1-re végeztek a felek, az 5. fordulóban a MAFC diadalmaskodott hazai pályán két ponttal 82-80-ra, míg a 18. fordulóban a nyírségiek hat ponttal verték a fővárosiakat 98-92-re. Azóta mindkét csapatnál történt játékos csere, a nyíregyházi csapathoz Miroslav Radenkovic, míg a MAFC csapatához Ricardo Glenn érkezett a palánkok alá. A fővárosi csapat nagy skalpot gyűjtött be azzal, hogy odahaza legyőzték az alapszakasz záró fordulójában a Sopron együttesét, így minden bizonnyal nagy önbizalommal érkeznek majd Nyíregyházára. Ám reméljük ehhez a Marso NYKK csapatának is lesz egy két szava, és sikerül megszerezni kilencedik sikerüket is a bajnokságban.

ronnie
Ronnie Taylor jó játékára is nagy szükség lesz! Fotó: Saliga Péter

„Egy picit erősebb lett a MAFC úgy gondolom, és sokkal meggyőzőbb játékot mutatnak – kezdte Sitku Ernő, a Marso NYKK vezetőedzője – Ennek ellenére azért természetesen hazai győzelmet várok. Nekünk hazai pályán kell bebiztosítanunk azt, hogy ne kerüljünk abba a pozícióba, ami számunkra nem megfelelő. Ehhez pedig mindenképpen meg kell nyerni a két egymást követő hazai mérkőzésünket, úgy hogy nem kérdés az, hogy azt szeretném, hogy itthon a csapatunk győzzön”

A Marso NYKK csapata tehát hazai pályán, csütörtökön 18.00-ás kezdettel kezdi meg az alsóházi középszakasz első fordulóját a MAFC ellen hazai pályán. Kérnénk minden kedves szurkolót, és sportbarátot, legyünk minél többen, és szurkoljuk győzelembe csapatunkat!

HAJRÁ NYKK!!!!


Lengyel Bence
nykk.hu

 

TOVÁBBI CIKKEK

Harmadik helyen az NYKK

December 2-án Tatabányán rendezte a Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a kézilabda bajnokság III. divíziójának következő fordulóját, ahol a Nyíregyházi KK gárdája egy győzelmet, egy döntetlent